L’alcalde Joan Gilart va ser el pregoner de la primera Festa Major de l’Institut d’Alpicat

Es va celebrar aquest dijous

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, va ser el pregoner de la 1a Festa Major de l’Institut, que es va celebrar aquest dijous.
El centre escolar va obrir les seves portes el passat mes de setembre i, a proposta i iniciativa dels alumnes, ha volgut celebrar aquest primer any de vida amb una diada de cloenda del curs que s’instaurarà de cara al futur com a Festa Major de l’Institut.
En aquesta jornada, es va procedir a presentar i a batejar els gegants i capgrossos de l’Institut, es van fer balls de bastons, actuacions musicals i una cercavila per tot el poble, a més d’un sopar i diferents actes abans de donar pas a una sessió de discoteca.
Pel que fa als gegantons, aquests es diran Baró Salvador i Baronessa Serafina Esperança, mentre que hi ha haurà tres capgrossos: el de la nena futbolista (no té nom), el d’anxaneta (es dirà Marc, el nom més posat a Catalunya) i el d’estudianta (Marta), que representa una alumna del segle XXI de secundària.
En el seu pregó, Gilart va agrair el fet d’haver estat escollit per pronunciar el primer pregó i va felicitar els alumnes, la direcció i els professors per haver aconseguit fer seu l’Institut en només un any gràcies a una actitud i un esperit que els va animar a mantenir de cara al futur. L’alcalde també va posar en valor el fet que els alumnes que van estrenar el centre seran la primera promoció, un fet històric i que en el futur sabran dimensionar en la seva justa mesura.