La reparació de la coberta de l’església d’Alpicat costarà uns 150.000 euros

El 17 de febrer es van detectar deficiències que van portar a tancar l'edifici al culte fins que s'hi facin les actuacions oportunes

L’alcalde d’Alpicat (Segrià), Joan Gilart, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i la vicepresidenta primera de la Diputació i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, s’ha reunit aquest dimarts per analitzar les actuacions que caldrà dur a terme a l’església de Sant Bartomeu, després que aquesta es tanqués al culte el 17 de febrer en detectar-se deficiències en la coberta de la nau central. Durant la trobada, el bisbe s’ha compromès a tenir redactat un projecte executiu de les obres que s’han de dur a terme al més aviat possible, i plantejar posteriorment com s’aconseguirà el finançament. En aquest sentit, Giménez ha estimat que la inversió aproximada haurà de ser d’uns 150.000 euros.
Rosa Pujol ha assumit el compromís de la Diputació de Lleida, a través de l’IEI, d’ajudar econòmicament en la restauració de l’edifici, quan se sàpiga amb exactitud quina és la inversió que cal assumir. Pujol ha recordat que hi ha línies d’ajuts a l’IEI dedicades a la restauració de patrimoni arquitectònic. Per la seva banda, Gilart i Giménez han agraït la implicació de la Diputació.

Mentre el temple estigui tancat, el bisbat ha traslladat les misses a la Sala Unió, un espai proper a l’església afectada.