La Paeria de Balaguer preveu crear properament un Registre d’entitats

Amb aquest objectiu es vol crear un reglament local que el reguli i, abans que s'aprovi, les diferents associacions hi podran dir la seva

Balaguer preveu crear properament un Registre d’entitats que té com a finalitat dotar a la Paeria de Balaguer d’informació fiable sobre el número d’entitats que actuen en l’àmbit del municipi, la seva tipologia, el número de socis i altres dades que li permetin tenir una imatge fidel de l’associacionisme de la ciutat.

Amb aquest objectiu, l’equip de govern portarà a aprovació un Reglament local que reguli i organitzi aquest Registre. Abans de portar a aprovació aquest Reglament, però, i per tal que les diferents associacions de Balaguer hi puguin dir la seva, l’equip de govern ha posat en marxa aquest dimecres una consulta pública prèvia. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer de Participació, Kevin Bruque.

La inscripció en el Registre comportarà per a les entitats i associacions el reconeixement d’un seguit d’avantatges i drets com ara rebre subvencions, utilitzar les instal·lacions municipals i rebre informació de l’Ajuntament. A més a més, el registre pot permetre al consistori municipal conèixer el nombre d’entitats existents al municipi, els seus fins i la seva representativitat, als efectes de possibilitar una correcta política municipal de foment de l’associacionisme veïnal, segons comenta el paer Kevin Bruque.

El mateix Kevin Bruque ha explicat que tenir coneixement del nombre d’entitats i de la seva tipologia ajudarà la Paeria a refer subvencions, a dur a terme actuacions per formar les diferents associacions, a ajudar-les en la seva confecció i a fomentar també, sobretot, la seva participació.

La consulta pública prèvia ha començat aquest dimecres i finalitzarà el 10 de juliol. Totes les entitats que vulguin fer consultes o aportacions poden enviar un correu a l’adreça [email protected]