La Fira de Sant Josep de Mollerussa assoleix unes dades molt favorables

El certamen dedicat a la maquinària agrícola creix un 7% en volum d'expositors

La 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa creix arribarà a l’edició d’enguany als 304 expositors, un 7% més que la passada edició. El certamen, que tindrà lloc d’aquest divendres 17 de març al diumenge 19, feia 15 anys que no assolia unes xifres d’exposició tant bones, amb més de 23.200 metres quadrats d’ocupació neta entre el recinte exterior, les piscines i els pavellons firals. El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, espera arrodonir aquestes bones dades referents als expositors amb l’afluència de visitants, que l’any passat, tot i comptar amb 4 dies de fira i que algun va fer mal temps, van ser uns 150.000. La Fira de Sant Jose està dedicada principalment a la maquinària agrícola, enguany amb tractors, però també inclou el 37è Saló de l’Automòbil – que ja obre portes dijous – i la zona multisectorial que s’ubica als pavellons.
L’increment més destacat d’expositors a l’edició d’enguany de la Fira de Sant Josep té lloc al recinte exterior, amb un 15%, sobretot gràcies al fet que enguany hi ha presència de les firmes de tractors, en el marc del 3r Saló de Tractor, amb un total de 13 empreses. Al recinte d’automoció ubicat a les Piscines Municipals es passa de 20 a 22 expositors i als pavellons, tot i que compten amb el 100% d’ocupació, hi ha 2 expositors menys però segons Poldo Segarra això es deu al fet que algunes empreses han decidit ampliar els seus estands i això ha fet que quedés menys espai lliura i s’hagi hagut que dir que no a alguns interessats.

L’ocupació neta de la fira d’aquest 2017 és de 23.227 metres quadrats, uns 4.000 metres quadrats més que l’any passat. Tot plegat, segons Segarra, situa el certamen com un dels millors dels darrers 15 anys, fet que genera optimisme entre l’organització firal, que espera assolir les xifres de visitants de l’any passat, amb 150.000, ja que també s’espera que la climatologia acompanyi durant el cap de setmana.

El president de la Fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat les ”bones expectatives” per aquesta 145a edició de la fira, fruit del fet que ”es nota la recuperació del sector agrari”, la consolidació dels expositors, i l’adaptació del certamen als canvis del món agrícola. Solsona també ha remarcat la presència institucional per part de la Generalitat a la fira, que comptarà amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, com a responsable de la inauguració oficial el divendres; el conseller d’Interior, Jordi Jané, que presidirà el dia de la comarca el dissabte; i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que clourà la fira diumenge.

Paral·lelament, la Fira de Sant Josep compta amb una catorzena de jornades tècniques adreçades al sector agrícola per les quals s’espera que hi passin unes 1.500 persones. Una de les més destacades és la Borsa Interpirinenca de Cereals, en la qual hi participaran uns 400 agents, alguns provinents dels Estats Units o Argentina. Una altra de les jornades destacables és la que tindrà lloc demà dimecres a la tarda, a càrrec del Meteocat, on es presentarà un novedós sistema de predicció de pedregades.