La Fiscalia del TSJC pregunta per la implicació de l’alcalde de Mollerussa en l’1-O

En un requeriment enviat al secretari municipal, demana si el batlle, que també és diputat, va cedir locals per al referèndum i si es va fer "un acte administratiu a tal efecte"

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va enviar un requeriment per saber la implicació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que és també diputat per Junts per Catalunya, en el referèndum de l’1 d’octubre. El requeriment es va enviar al secretari municipal el 2 de febrer i la Fiscalia preguntava si l’alcalde va cedir locals per celebrar el referèndum i si s’havia fet “un acte administratiu a tal efecte”. És la primera comunicació del Ministeri Públic sobre l’1-O que rep l’Ajuntament de Mollerussa després que el seu alcalde anés a declarar el 19 de setembre a la Fiscalia Superior de Catalunya.
El secretari municipal de Mollerussa ja va respondre el requeriment de la Fiscalia del TSJC. “Tot respost i, igual que vam dir el 19 de setembre que jo entenia que votar no podia ser mai delicte i que intentaríem fer el possible perquè la gent de Mollerussa pogués realitzar-ho, dins d’aquesta doctrina anem treballant el dia a dia i entenem l’1-O com una cosa passada i convé treballar pel futur del país”, ha assenyalat l’alcalde a l’ACN.

“Som molt conscients del que va passar l’1 d’octubre a la ciutat”, ha afirmat Solsona, per insistir: “Seguim en el dia a dia, intentant donar a l’estratègia judicial de l’estat espanyol en contra de la voluntat popular a tots els municipis del país l’1-O la importància que té, sense maximitzar-la ni minimitzar-la”.

El requeriment forma part de la investigació als més de 700 alcaldes que van signar decrets a favor de l’1-O. En el cas dels alcaldes que són diputats, els ha enviat el requeriment la Fiscalia del TSJC perquè són aforats.