Es triplica la freqüència de busos entre Lleida i Alcarràs

Amb aquesta nova línia de bus exprés el departament de Territori confia incrementar en 30.000 els viatges que es fan amb transport públic entre les dues localitats

La freqüència de busos entre Lleida i Alcarràs (Segrià) es triplicarà a partir de dilluns vinent, 25 de setembre, coincidint amb la posada en marxa d’un nou servei de bus exprés, l’e3, per part del Departament de Territori i Sostenibilitat. El servei l’opera l’empresa Gamon. En concret, s’oferiran 15 expedicions d’anada i 15 de tornada, en comptes de les 5 i 4 actuals, de dilluns a divendres. Dues d’aquestes expedicions d’anada i de tornada es prestaran també els dissabtes. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa i de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, han presentat aquest dijous la nova línia. Font ha destacat que amb les 30 noves freqüències “podem incrementar en 30.000 els viatges que es fan amb transport públic i això es un petit pas, però imprescindible, per millorar la qualitat de l’aire i seguir lluitant des de Catalunya contra el canvi climàtic”.
Segons ha informat Territori en un comunicat, amb el bus exprés Lleida–Alcarràs es reforçaran totes les franges horàries de dilluns a divendres feiners de manera que hi haurà un bus cada hora, tant en un sentit com en l’altre. A més, els horaris estaran coordinats amb la resta del corredor entre Lleida, la Granja d’Escarp i Massalcoreig amb l’objectiu de millorar l’oferta del conjunt.

Aquest servei forma part de la xarxa de bus d’altes prestacions exprés.cat que la Generalitat està desplegant als 43 corredors de mobilitat amb més demanda del territori. Es tracta de la 36ena línia a tot Catalunya i la tercera a la demarcació de Lleida. Els busos exprés, a més de connexions més ràpides i directes que les línies convencionals, ofereixen serveis com, vehicles accessibles, premsa gratuïta i connexió Wi-Fi a bord. Aquesta línia forma part del sistema tarifari integrat de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida.

Font ha explicat que el Govern “està reforçant, una vegada més, l’oferta de serveis de transport públic a l’entorn de Lleida en el seu conjunt i especialment dels principals municipis i àmbits de generació de mobilitat com ho és Alcarràs”. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha posat de relleu “l’èxit” dels altres busos d’altes prestacions que ja funcionen a Lleida “amb creixements entre un 11 i un 16%, que ens avalen per seguir apostant pels serveis de bus exprés”.