Els Pressupostos Participatius de Torrefarrera entren en la fase de votació popular

Els Pressupostos Participatius 2018 posats en marxa per l’Ajuntament de Torrefarrera per segon any consecutiu entren demà dissabte, 22 de setembre, en la fase de votació popular per escollir en què s’inverteixen els 55.000 euros del pressupost municipal destinats a aquest procés participatiu. Els veïns i veïnes de la localitat poden triar fins a 3 propostes de millora per al municipi d’entre les 21 validades tècnicament i econòmicament per una comissió tècnica municipal.

Els empadronats a Torrefarrera de 16 anys o més que vulguin participar en la votació de les propostes, ho poden fer a les oficines municipals, del 24 al 28 de setembre en horari de 9 a 15 hores presentant el DNI, o del 22 al 30 de setembre a través de la web http://torrefarrera.happyopinion.com, on s’han de registrar per aconseguir el codi de votació.

La sessió d’escrutini es farà el següent dia laborable després de finalitzar les votacions, en presència del secretari municipal. Un cop realitzat l’escrutini, les propostes s’ordenaran per ordre de vots.

Les propostes finals se seleccionaran segons la votació obtinguda, fins a esgotar el límit de 55.000 euros. Arribat el punt en el qual la incorporació d’una proposta faci que l’import acumulat superi la dotació establerta, saltarà a la següent proposta més votada que permeti completar el límit.

Aquesta iniciativa implica la ciutadania en les decisions que afecten el municipi i és un pas per a un govern més transparent i col·laboratiu. A més, facilita que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.