Detingut per conrear centenars de plantes de marihuana a la ribera del riu Cinca

La Guàrdia Civil el va enxampar 'in fraganti' mentre estava regant i cuidant les plantes, a Vallobar. És un veí de Lleida

La Guàrdia Civil de Candasnos (Osca) ha detingut un veí de Lleida de 45 anys que tenia una plantació d’un centenar de plantes de marihuana a la ribera del riu Cinca, a Vallobar (Osca). La detenció es va fer gràcies a la col·laboració ciutadana que va ajudar a localitzar la plantació i va tenir lloc el 13 d’agost, quan els agents van enxampar ‘in fraganti’ a l’home cuidant i regant les plantes. El centenar de plantes feia aproximadament uns tres metres d’alçada cadascuna i van registrar un pes de 200 quilos. La policia també va requisar al detingut diversos materials per al cultiu, reg i recol·lecció i destaquen que fins hi tot havia fabricat una mena de mur de contenció per evitar grans avingudes d’aigua del riu.
La Guàrdia Civil de Candasnos havia rebut al llarg de l’estiu diversos avisos de pagesos i ramaders que asseguraven haver vist un vehicle sospitós de forma esporàdica prop de les seves propietats; que s’hi estava diverses hores i desapareixia durant dies. Els mateixos que alertaven d’aquest vehicle també deien que no hi havien vist el propietari per les proximitats.

Arrel d’aquesta ”alarma social” entre els pagesos i ramaders de la zona i davant la possibilitat que s’estigués preparant algun tipus de delicte, la Guàrdia Civil de Candasnos va començar a vigilar de forma esporàdica la zona per intentar localitzar i identificar el vehicle i els seus ocupants, així com intentar localitzar el lloc on es dirigien.

El passat 13 d’agost, un ciutadà va avisar de la presència del vehicle a les proximitats d’una explotació agrícola del terme municipal de Vallobar, per la qual cosa, immediatament, els agents s’hi van dirigir i van trobar el vehicle. Aleshores es va fer una batuda a peu, en una gran extensió de terreny abrupte, escarpat i amb molta vegetació fins que van poder observar una persona entre les herbes. Qual els agents s’hi van atansar van veure que estava regant un extens cultiu de plantes de marihuana i després el van detenir. L’home va quedar en llibertat amb l’obligació de personar-se davant del jutge quan sigui requerit.