Cs sol·licita un estudi de l’antiga granja militar de Rufea per valorar la seva recuperació

El regidor de Cs Lleida, José María Córdoba, critica el 'lamentable' estat en què es troba l'edificació i afirma que, "ja que s'han recuperat els Aiguamolls de Rufea, es tingui en compte també la granja"

El regidor de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Lleida, José María Córdoba, ha sol·licitat que “la Paeria elabori un estudi sobre la situació en què es troba l’antiga granja militar de la partida de Rufea”. Córdoba ha explicat que el seu estat actual és “lamentable” i que dóna una imatge “d’abandonament i deixadesa” i ha afirmat que “tenint en compte que la titularitat de l’edificació és municipal, l’equip de govern hauria de considerar la seva restauració”.

Córdoba ha explicat que l’antiga granja és la porta d’entrada als Aiguamolls de Rufea, “un entorn natural d’interès cultural, social i turístic de Lleida ubicat a l’Horta”. “Fa uns mesos es va procedir a recuperar part d’aquest entorn i es va adequar perquè fos més accessible per als veïns, per la qual cosa des de Cs veiem necessari recuperar també l’antiga granja”, ha afirmat. A més, Córdoba ha posat de manifest la manca de seguretat de la zona: “Les tanques estan trencades, hi ha parts esfondrades i una gran acumulació d’escombraries i males herbes”. “L’estat general és ruïnós”, ha concretat. Per això, el grup municipal de Cs Lleida presenta una Proposta de Resolució per a la propera comissió de l’Horta per “sol·licitar que s’elabori un estudi de la situació en què es troba l’antiga granja i es verifiqui quins edificis es troben en estat ruïnós i quins es poden restaurar”.