Almacelles dotarà al municipi d’un aparcament per autocaravanes

Amb motiu d’oferir un lloc òptim i degudament adaptat a les necessitats dels usuaris d’autocaravanes que paren o estan de pas per Almacelles, l’Ajuntament va aprovar en la Junta de Govern del dia 17 de juliol, la redacció del projecte que ha de servir per fer realitat un d’aquests aparcaments a la població. Val a dir que, a més dels particulars que paren a sojornar a Almacelles, són moltes les ocasions on els usuaris d’aquest tipus de transport necessiten un lloc especialment adaptat a les seves necessitats; especialment amb les competicions de motocròs que es fan al Circuit de la Mina, o darrerament amb els premis de BTT i altres celebracions esportives i festives que es fan al llarg de l’any a les què concorren gran part de participants que venen en autocaravana.

Pel que fa a aquest aparcament estarà situat dins l’entorn del Parc del Vilot, en la part nord que se situa entre l’entrada principal al Parc i la variant nord de la Ctra. N-240. L’accés el tindrà pel camí dels Pedregals i comptarà amb les facilitats d’estar prop d’una carretera nacional i de la connexió amb l’A-22. A més, l’indret és especialment atractiu, ja que es troba enmig d’un dels grans parcs urbans de la població, a prop de centre urbà d’Almacelles i voltat de les serres del Maco i dels Pedregals, amb magnífiques vistes sobre els Pirineus donada la seva ubicació elevada.

Almacelles no vol ser quedar-se enrere en poder acollir aquest tipus de turisme familiar, cada cop més nombrós i que exigeix aquest tipus d’equipaments. Donar facilitats comporta que aquest tipus de turisme visiti els atractius de la vila i sigui un pol econòmic per a la resta de comerços i serveis del municipi.

Aquesta zona d’autocaravanes comptarà amb una zona d’estacionament i pernocta, apta per a unes deu autocaravanes i que estarà destinada a l’estacionament d’aquest tipus de vehicles per un temps limitat. Hi haurà presa de llum i una zona de neteja per a que les autocaravanes puguin ser netejades, així com una fossa de buidatge d’aigües negres, preses d’aigua potable i tots els serveis amb els què ja compta el propi Parc del Vilot, indispensables per a que estiguin còmodes i ben atesos durant la seva estada a Almacelles.