29 joves participen en un programa d’inserció laboral a Tàrrega

L’èxit de la iniciativa anima el consistori a iniciar enguany la tercera edició

L’Ajuntament de Tàrrega, des del Centre de Formació La Solana, ha desenvolupat amb èxit la segona edició del programa “Fem ocupació per a joves”. Mitjançant aquesta iniciativa s’insereixen al mercat laboral joves d’entre 18 i 29 anys en situació d’atur, inscrits al pla Garantia Juvenil i amb estudis d’ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig. 29 joves de Tàrrega i altres localitats de l’Urgell han participat en aquesta segona edició. Tots han adquirit experiència professional en un entorn real de treball amb un contracte de feina de mig any en empreses de la zona, formació personalitzada i acompanyament.

Per la seva part, les empreses i entitats han rebut una subvenció per cobrir les despeses contractuals dels joves. Es tracta d’Aluminis Cabestany, Cafeteria Ateneu, Nostalgics Bar, Ferreteria Domènec Seguí, Associació Alba, Residència Sant Antoni, Renault Autansa 3000, Aluminis Tretze Bellpuig i Càritas Parroquial de Tàrrega. Són firmes vinculades al comerç, la restauració, la soldadura, la mecànica, l’administració, la neteja, el reciclatge, l’alimentació o l’atenció assistencial entre altres especialitats. El programa ha rebut finançament del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social mitjançant el Fons Social Europeu (Iniciativa d’Ocupació Juvenil).

“Hem copsat la satisfacció tant dels joves com de les empreses participants, circumstància que ens anima a donar continuïtat a la iniciativa”, ha manifestat el regidor de Serveis Municipals, Josep Castelló. En aquest sentit, el Centre de Formació La Solana ja ha iniciat la tercera edició del “Fem ocupació per a joves”. Per això, es renova la crida a entitats i empreses que vulguin contractar joves per ajudar a la seva formació i inserció laboral.