Mollerussa incrementa un 5% la recollida selectiva i ja frega la mitjana catalana

Satisfacció del consistori pel nou sistema que ''afavoreix'' la recollida de la fracció orgànica que és la més difícil de fer de totes

Amb un total de 2.313 tones recollides durant el 2016 Mollerussa ha incrementat més d’un 5% la recollida selectiva de la brossa en comparació a l’any anterior. L’alcalde Marc Solsona ha destacat que 3 anys després de canviar els contenidors del municipi i també de l’adhesió al sistema de recollida del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, la ciutat s’ha situat al 37,7% de la recollida selectiva, xifra que frega la mitjana catalana que és del 38,9%. Satisfacció doncs del consistori per aquestes dades que demostren que els canvis han ”afavorit” a la recollida, sobretot de la fracció orgànica, que ha passat del 4,8% del 2014 al 8,3% de l’any passat. Solsona ha dit que ara cal ”no baixar la guàrdia” i continuar en aquesta línia.
Tres anys després de canviar la totalitat de contenidors de recollida de la brossa de Mollerussa s’ha registrat un increment percentual de 5 punts en cadascuna de les fraccions. Així ho recull la memòria que ha estat presentada aquest dimarts a l’Ajuntament de Mollerussa que també fa referència a la ”qualitat” de la forma amb què els mollerussencs recullen la brossa. Segons l’alcalde Marc Solsona el nou sistema ha afavorit sobretot a la recollida de la fracció orgànica, que ”és la més difícil de fer” i s’ha passat del 4,8% amb els vells contenidors, al 8,3% amb els nous.

L’any passat es van recollir en total 6.136 tones de brossa, un 1’88% més que l’any 2015, xifres que segons Solsona també es poden atribuir a la recuperació econòmica ja que com més diners hi ha més compres es fan i per tant hi ha més residus. Les dades també reflecteixen que a Mollerussa es van generar l’any passat 1’15 quilos de brossa per habitant al dia, menys que la mitjana catalana que és de 1’35 quilos. Una altra de les dades que surt a la memòria és que els mesos de gener i desembre és quan més recollida selectiva es fa i que a l’agost és quan es recull més orgànica.

D’altra banda, 154 persones van fer servir l’any passat la deixalleria mòbil i es van recollir 2,2 tones de brossa a través d’aquest sistema que segons l’alcalde és car però efectiu. A la deixalleria fixa s’hi van registrar 6.119 usuaris que van generar 924 tones de brossa.

De moment el consistori no té previst canviar o modificar les àrees de recollida distribuïdes pel municipi si bé a la part del nucli es produiran alguns canvis els propers mesos per la reforma dels carrers i places que comportarà que en alguns punts els contenidors se soterrin.