L’Alta Ribagorça reclama que el confinament sigui per regió sanitària

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha reclamat al Govern que el confinament per frenar la pandèmia de covid-19 sigui per regió sanitària i no pas per comarques, la qual cosa permetria moviments entre aquesta comarca i l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran, totes de la regió de l’Alt Pirineu i Aran.

La presidenta del Consell i alcaldessa de Vilaller, María José Erta, ha reclamat que es tinguin en compte les especificitats de cada territori, ha informat l’ens comarcal en un comunicat aquest dijous.

Erta ha defensat que el confinament a l’Alta Ribagorça, una comarca amb baixa densitat de població, sigui “en l’àmbit de la vegueria”, la qual cosa coincideix amb la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

La presidenta ha assegurat “que estan obviant les necessitats de mobilitat que són essencials” i afegeix que el confinament comarcal té un alt impacte sobretot en el sector comercial, hoteler i de restauració.

“Molts negocis no podran aixecar la persiana si només compten amb els clients dels pobles, sent la comarca més petita de Catalunya”, ha afirmat la presidenta, que també ha assenyalat que l’Alta Ribagorça és zona limítrofa amb Aragó i que molts nuclis petits fan servir els seus equipaments i serveis per proximitat.

“Demanem al Govern que el confinament sigui de vegueria coincidint amb la regió sanitària per no ofegar la nostra economia a comarques amb una baixa densitat de població”, ha insistit Erta.