Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La temporada d’estiu deixa bones sensacions del sector turístic de Lleida

Més del 80% dels visitants són catalans, mentre el turisme internacional arriba a l'11% al juliol

La terrassa d’un bar de la Pobla de Segur plena de gent. ACN

El sector turístic de Ponent i el Pirineu encara la recta final de la temporada d’estiu amb “molt bones sensacions” i amb la confiança que podrà complir la previsió de recuperar els resultats assolits el 2019, que va tancar amb un rècord històric de 565.000 viatgers i 1.428.000 pernoctacions.

El cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha indicat que després d’un bon inici al juny, la campanya ha seguit amb tendència creixent fins arribar a l’agost amb bona part dels establiments fregant la plena ocupació, especialment els caps de setmana. La previsió per al setembre també és bona. Més del 80% dels visitants són catalans, mentre el turisme internacional s’ha situat a l’11% al juliol.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida confien en igualar els resultats de l’estiu del 2019 i, a falta de conèixer les dades definitives, ja parlen de “bones sensacions” per part del sector turístic. També assenyalen que la campanya d’enguany no té res a veure amb la de l’estiu passat, que va estar marcada pel confinament del Segrià a inicis de juliol i per l’allau de cancel·lacions derivat d’aquest.

De moment, les úniques dades d’enguany disponibles són les que fan referència al mes de juny, al començament de la temporada, i que mostren unes millores a nivell de pernoctacions respecte fa dos anys del 19% en el cas dels càmpings, i del 13% pel que fa els allotjaments de turisme rural. En canvi, durant el mateix període les pernoctacions en establiments hotelers han caigut un 30% respecte el 2019.

Pel que fa al mes de juliol, només es disposen de les dades que fan referència als establiments hotelers que mostren una tendència ascendent, si bé el nombre de pernoctacions assolides continuen estant lleugerament per sota a les de fa dos anys, un 2,4% menys. Pel que fa la resta de modalitats d’allotjament, el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat, Juli Alegre, diu que “la sensació és molt bona” i confia en què s’arribarà a una xifra similar a la de fa dos estius.

A més, aquesta bona previsió millora a l’agost, on s’espera superar els nivells del 2019. De moment, Alegre ja ha dit que durant aquest mes bona part dels establiments freguen la plena ocupació, especialment els caps de setmana. També ha indicat que el volum de reserves de cara a setembre és “bo”. “Quan tinguem les dades podrem ratificar el que sembla una sensació compartida pel sector: que arribarem a les xifres del 2019”, ha afirmat.

En canvi, la part negativa és la que afecta els allotjaments de turisme rural, ja que és el sector que ha quedat més perjudicat per la limitació de les reunions a un màxim de deu persones. Tot i això, Alegre ha tornat a destacar que el nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural al mes de juny s’han incrementat un 13% respecte el 2019 i ho atribueix al fet que “malgrat han vingut menys persones, les estades han estat més llargues”. A banda d’això, considera que la cinquena onada de la pandèmia ha tingut una afectació modesta en el sector turístic de les comarques de Ponent i del Pirineu.

Segons Alegre, l’optimisme per poder igualar els nivells del 2019 es deu al fet que el tipus de turisme que ofereix la demarcació, basat amb propostes familiars, en entorns naturals i activitats a l’aire lliure, “cada vegada està tenint més adeptes”. “Amb la pandèmia, tots aquests aspectes que nosaltres posem en valor s’han universalitzat i han estat un gran atractiu”, explica. Especialment, ha estat un gran atractiu per al turista de proximitat, ja que més del 80% de la gent que aquesta temporada d’estiu visita les Terres de Lleida o el Pirineu són catalans.

I després d’un any sense pràcticament turisme internacional, el nombre de visitants estrangers també s’ha recuperat lleugerament fins arribar a l’11% el mes de juliol. Es tracta però, d’una xifra encara inferior al 17% que es va assolir al mateix període d’ara fa dos anys. Principalment són turistes procedents de França, però també dels Països Baixos i d’altres estats del centre d’Europa. Per contra, Alegre ha indicat que el turista israelià, el “número 1” dels visitants estrangers al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, enguany tampoc ha vingut per les restriccions a l’hora de viatjar. Tot i això, s’ha mostrat optimista i confia que aquesta tendència de recuperar visitants internacionals es recuperi aviat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges tancarà l’agost amb un 85% d’ocupació

Notícia següent

Girona tanca el mes d’agost amb una ocupació turística del 77%

Notícies relacionades