La nova variant de la Granja d’Escarp inclourà una via per a ciclistes i vianants

Territori licita les obres per 1,3 MEUR i la previsió es que comencin abans de l'estiu i s'allarguin uns cinc mesos

Plànol de la futura variant de la Granja d'Escarp. CEDIDA

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té en licitació les obres per construir un nou vial entre l’LP-7041 i l’avinguda del Segre que evitarà el pas de vehicles per l’interior del nucli urbà de la Granja d’Escarp (Segrià). La nova variant permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i alleugerir de trànsit el nucli de la localitat. Així mateix, l’actuació inclourà una via bidireccional per a ciclistes i vianants per fomentar la mobilitat activa i descarbonitzada. Les obres es liciten per 1,3 milions d’euros i tenen un termini d’execució de cinc mesos. Es preveu que els treballs comencin abans de l’estiu que ve.

Aquest vial amb funcions de variant tindrà una longitud de 550 metres, des de l’avinguda del Segre i una rotonda existent a l’LP-7041 situada al quilòmetre 19,7. L’actuació servirà per canalitzar, sense passar per l’interior de la Granja d’Escarp, d’una banda, el trànsit provinent tant de l’LP-7041 com del camí de Mequinensa, que vol accedir al nucli urbà o dirigir-se cap a la C-45, a l’altura de Maials; i, d’altra banda, el trànsit provinent de la C-45, des de Maials, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d’Escarp o dirigir-se cap a l’LP-7041.

El nou vial s’inicia amb una intersecció simple en forma de ‘T’ amb l’avinguda del Segre i finalitza a una rotonda existent a l’LP-7401, que garanteix les connexions amb aquesta carretera, amb el nucli urbà i amb el camí de Mequinensa. Tindrà una amplada de 9 metres, formada per dos carrils per a la circulació de 3,5 metres i vorals d’1 metre a cada costat. En paral·lel, es construirà una via per a vianants i ciclistes, bidireccional, de 3 metres d’amplada. Estarà separada de la carretera per 1 metre, atès que s’implantarà una barrera metàl·lica de seguretat i una tanca de fusta.

A més de la formació de la variant i la via ciclista, els treballs inclouran les tasques de reposició de camins, drenatge, senyalització, elements de seguretat viària i mesures d’integració en l’entorn. L’obra es complementarà amb la millora del ferm del tram urbà de la carretera LP-7041 -avinguda de Lleida-, en un tram de 370 metres.

Millora de la vialitat

L’actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i l’Ajuntament de la Granja d’Escarp per millorar la vialitat en aquest municipi del Segrià. L’acord inclou la construcció de la variant, el traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament del tram urbà de l’LP-7041 i l’eixamplament del camí de Mequinensa -que connecta la carretera LP-7041 amb l’A-2414, al límit amb l’Aragó-. La Generalitat té en fase avançada de redacció el projecte constructiu d’aquesta actuació, valorada en 2 milions d’euros.