La nova ruta de Robert Capa a Aitona comença a acollir els primers visitants

El recorregut, de prop d'un quilòmetre, compta amb onze punts senyalitzats amb instantànies del fotoperiodista

La nova ruta de Robert Capa a Aitona (Segrià) ha començat a acollir els primers visitants aquest diumenge, amb l’objectiu de descobrir el patrimoni paisatgístic i històric del municipi i seguir nodrint el projecte de Fruitruisme, ha explicat l’alcaldessa Rosa Pujol. El recorregut, de prop d’un quilòmetre, compta amb onze punts senyalitzats on s’exposen les fotografies que Robert Capa va fer a Aitona.
A l’inici també s’han disposat quatre panells on es desgrana la figura del fotoperiodista i el seu pas pel municipi. Per Pujol aquesta nova ruta representa un pas més en la consolidació d’Aitona com una de les destinacions turístiques amb més projecció i actius del territori. La ruta es pot fer per lliure o concertant visites amb guies locals.
A l’acte d’inauguració, a càrrec de Pujol, també han assistit Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; Montserrat Messeguer, directora dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a Lleida; membres del consistori municipal; i alcaldes de la zona. La ruta, a més, ha estat presentada per Pol Galitó, estudiós de la Guerra Civil espanyola; i Joan Ramón González, coordinador de la ruta.

La nova ruta ‘Robert Capa a Aitona’ cobreix una distància de prop d’un quilòmetre per l’entorn del municipi i consta d’un total d’onze punts en què s’hi han habilitat plafons informatius en català, castellà, aranès, anglès i francès, on s’explica detalladament les passes del fotoperiodista Ernö Friedmann -conegut amb el pseudònim Robert Capa- per Aitona el 7 de novembre de 1938. Al principi de la ruta, a més, també hi ha quatre panells on es parla de la figura de Robert Capa i de l’origen de les seves fotografies.

Robert Capa va documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol. L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments de La Serrabrisa i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Èxit d’assitència a la segona edició de l’Enterprising Women Lab d’Andorra

Notícia següent

El Servei de suport al dol de Ponent atén enguany deu famílies per casos de suïcidi

Notícies relacionades