Tàrrega millorarà al pàrquing de l’avinguda Onze de Setembre amb estacionament gratuït

Fins a 70 nous llocs d’aparcament de franc mitjançant una redistribució de l’espai amb senyalització horitzontal · S’asfaltarà la superfície del recinte per posar fi als sots que pateix el ferm de terra

L’Ajuntament de Tàrrega redacta un projecte per millorar la zona gratuïta d’estacionament situada entre l’avinguda Onze de Setembre i el carrer Hospital. Els treballs se centraran a aplanar i asfaltar tota la superfície del recinte, que ocupa 2.500 metres quadrats, i delimitar les places d’aparcament mitjançant senyalització horitzontal. Actualment el ferm del pàrquing és de terra i els llocs no estan delimitats. La redistribució de l’espai es traduirà en un augment de capacitat de vehicles estacionats, passant dels 150 llocs actuals a 220.

Al mateix temps, a més d’habilitar 70 noves places d’ús gratuït, també es posaria fi al deteriorament del ferm de terra ocasionat pel seu ús. Alhora es resoldrien els problemes de pols que aixequen els vehicles. Pròximament s’establirà el pressupost de la intervenció. El consistori ha fixat aquesta acció en el calendari d’obres del present mandat.

Aquests terrenys de titularitat municipal, antigament envaïts per vegetació, es netejaren i s’adequaren com a pàrquing l’any 2014. Des de llavors, la iniciativa s’ha saldat amb èxit, ja que és elevada la xifra de vehicles que hi estacionen diàriament. Ara, l’Ajuntament de Tàrrega vol millorar la funcionalitat de l’espai i ampliar la disponibilitat d’estacionament de franc en aquesta zona del nucli urbà on es concentren centres educatius i equipaments. A més, es tracta d’un sector molt proper al centre comercial.

En aquest sentit, comerciants de la ciutat han sol·licitat ampliar la dotació d’estacionament gratuït. Actualment Tàrrega compta amb 1.331 places d’aparcament de franc en diverses zones urbanes.