S’inicien les obres de reforma del centre urbà de Mollerussa pels carrers Ciutat de Lleida i Onze de Setembre

Els veïns van poder escollir entre tres propostes a través d'una consulta ciutadana que ha orientat l'equip de govern per fer una intervenció que afavoreix la circulació de vianants

Les obres de millora del centre urbà de Mollerussa han començat aquest dijous amb els treballs de la maquinària pesant que ja ha esmicolat una part de les voreres dels Carrers Ciutat de Lleida i Onze de Setembre. Les obres han de reformar integralment tot el nucli de la capital del Pla d’Urgell en un projecte que prioritza la vianalització de carrers i places de la zona més comercial. Els veïns van poder escollir al febrer entre tres propostes d’arquitectura urbana que es van sotmetre a consulta ciutadana i la guanyadora ha servit per orientar a l’equip de govern a l’hora de fer la reforma. El conjunt de les obres costarà 3 milions d’euros i han d’estar enllestides al 2018. Veïns i comerciants esperen que a banda de millorar uns carrers molt malmesos, les obres serveixin per afavorir el pas de vianants i l’obertura de noves botigues.
El primer tinent d’alcalde de Mollerussa, Josep Simó, ha explicat que les obres que s’han començat a fer als carrers Ciutat de Lleida i Onze de Setembre consisteixen en l’eliminació de les voreres per fer una ”plataforma única” on transitaran tant els vianants com els cotxes. En el cas del Carrer Ciutat de Lleida la previsió és que es reconverteixi en una plaça tallada al trànsit, amb arbres, i l’Onze de Setembre comptarà amb un asfaltat per assumir trànsit rodat i llambordes als laterals per al pas de vianants.

Segons Simó, aquests dos carrers estaran reformats al mes de gener i seguidament es faran els dos que estan al costat, que són el carrer Estrella i el Santa Cristina. Al llarg del 2018 està previst abordar la reforma de les places Manuel Bertrand, Major i de l’Ajuntament. Simó ha recordat que els carrers objecte de la reforma estaven ”molt deteriorats” i que les obres es poden afrontar gràcies a la subvenció del Pla de barris a ”un baix cost”.

Una comerciant del carrer Onze de Setembre, Maria Rosa Boldú, s’ha mostrat convençuda que tot i la paciència que hauran de tenir les properes setmanes per ”l’enrenou” de les obres, quan estarà arreglat els beneficiarà amb el pas de més vianants i la possible obertura de bars i comerços amb una nova plaça a la zona.

Els treballs d’aquest primer paquet d’obres s’han adjudicat per un import de 246.755 euros i obliguen a tallar la circulació així com a prohibir l’aparcament. Està previst que es facin en dos trams per minimitzar les molèsties al veïnat i als usuaris de la via. Així, el primer tram comprèn el carrer Ciutat de Lleida i el carrer Onze de Setembre des de la cruïlla amb la Ronda de Sant Pere i fins a les Galeries Sant Jordi mentre que el segon tram serà des d’aquest punt i fins a la cruïlla amb el carrer de Balmes. Mentre durin els treballs es canviarà el sentit de circulació del carrer de l’Estrella per facilitar el trànsit de vehicles als pàrquings privats d’aquest segon tram.