Reñé confia que el futur hospital veterinari de Torrelameu estigui llest al setembre

La Diputació de Lleida finança amb uns 4 MEUR la construcció i l'equipament de les instal·lacions que donaran servei als estudiants de Veterinària de la UdL

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, confia que el futur hospital veterinari que la institució està construint a Torrelameu (Noguera) pugui estar llest al setembre, coincidint amb l’inici del pròxim curs dels estudiants del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la Universitat de Lleida (UdL), als quals donaran servei les noves instal·lacions. Durant una visita d’obres, Reñé ha explicat que els treballs de construcció avancen dins el ritme previst i que d’aquí uns deu o quinze dies ja estarà finalitzada l’estructura de l’edifici. La diputació lleidatana destinarà uns 4 milions d’euros a la construcció de l’hospital veterinari i a dotar-lo de l’equipament necessari per al seu funcionament. Les noves instal·lacions de Torrelameu, ubicades al costat mateix del CREBA, complementaran l’edifici que també va aixecar la Diputació de Lleida al campus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL i que acull l’aulari i l’equipament docent per als estudis de Veterinària.
La construcció del futur hospital veterinari de Torrelameu avancen a bon ritme i en els pròxims dies es finalitzarà l’estructura de l’edifici, segons ha explicat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida durant una visita als treballs. “Tot apunta que no hi ha d’haver cap problema perquè al setembre els obres puguin estar totalment acabades i equipades amb tot l’equipament necessari”, ha assenyalat Joan Reñé.

La Diputació de Lleida va adjudicar a finals de l’estiu passat les obres de construcció de de la Unitat quirúrgica docent de Serveis Veterinaris de la UdL, que s’està aixecant a Torrelameu, al costat mateix del Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA). El cost dels treballs, als quals caldrà sumar la instal·lació dels diferents equipaments necessaris per al funcionament de l’hospital veterinari, ascendiran a uns 4 milions d’euros, que assumeix la diputació lleidatana, segons ha assenyalat Reñé.

El nou equipament cobrirà les necessitats formatives de l’estudiantat del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la UdL i serà el nucli de l’hospital veterinari de referència a les comarques lleidatanes i el nucli del Campus Universitari de Torrelameu, on també hi ha el CREBA, centre de referència a Catalunya en la investigació biomèdica amb porcs, i també el Centre d’Estudis Porcins.

L’edifici del futur hospital veterinari, amb una superfície de 1.687 metres quadrats, s’ubica en un solar de 2.385 metres quadrats propietat de la Diputació de Lleida. Disposarà de dues aules amb capacitat per a 60 alumnes cadascuna, una sala de consulta destinada a animals petits i/o domèstics i per animals de producció mitjans i grans, dos quiròfans, l’àrea de diagnòstic equipada per fer TAC, radiografies, ecografies i ressonàncies magnètiques, una zona d’hospitalització per a postoperatori i ingrés i la zona de cafeteria i sales d’instal·lacions.

Les instal·lacions complementaran l’edifici que la Diputació de Lleida també va construir al campus de l’ETSEA de la UdL, que acull l’aulari i l’equipament docent dels estudis de Veterinària de la Universitat de Lleida i que ja es troba en funcionament. Aquest altre edifici compta amb una superfície de 1.238 metres quadrats distribuïts en tres plantes, que acullen una sala de necròpsies, una cambra de refrigeració, una cambra de congelació, vestidors per al professorat i l’estudiantat, quatre aules docents, un laboratori docent, deu despatxos de professorat, un laboratori de sanitat i una sala de fotografia.

La diputació lleidatana va invertir en les instal·lacions del Campus de l’ETSEA uns 2,6 milions d’euros, quantitat que sumada a la que la institució destinarà a l’hospital veterinari de Torrelameu suposarà una inversió global superior als 6,6 milions d’euros per tal de facilitar les instal·lacions i equipaments necessaris per al desplegament dels estudis de Veterinària de la UdL. En aquest sentit, Reñé ha destacat l’aposta de la Diputació perquè també es pugui dur a terme recerca des de Lleida, la que ja es porta a terme amb investigadors vinguts d’arreu del país i d’Europa al CREBA i, pròximament, també des de l’hospital veterinari ubicat al costat mateix.