Fan un simulacre d’incendi als Pavellons Firals de Mollerussa

L'exercici ha consistit en un incendi en una cuina del restaurant dels pavellons amb l'evacuació de tot el recinte

Els Pavellons Firals de Mollerussa han acollit aquest dijous un simulacre d’incendi amb posterior evacuació de 160 persones dels pavellons i que ha provocat tres ferits. L’exercici ha servit per comprovar l’operativitat del Pla d’Autoprotecció (PAU) de la Fira de Sant Josep que tindrà lloc la setmana que ve al mateix recinte, i per tant s’ha activat en emergència i ha requerit l’ajuda de mitjans externs. El simulacre també ha servit per practicar i analitzar les accions del seu personal, posar aprova la coordinació entre els diferents grups actuants d’emergència, comprovar el sistema d’avisos i practicar la recepció dels serveis externs a la instal·lació. El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, i la delegada d’Interior a Lleida, Montserrat Messegué, han valorat positivament el simulacre, el primer en una fira que es fa a les terres de Lleida.

Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de trucades al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Mollerussa. El foc ha tingut lloc a la cuina del restaurant dels Pavellons Firals. Segons les primeres informacions hi havia dos ferits (per cremades i intoxicació per fum), que no podien sortir de la cuina. Davant la impossibilitat d’extingir el foc amb els mitjans propis, s’ha decidit evacuar els pavellons i la sala 2, que estava plena de visitants. Durant l’evacuació un visitant també ha patit un infart.

Els vigilants de Seguretat s’han encarregat d’indicar l’accés a la zona de l’emergència a la Policia Local de Mollerussa i als Mossos d’Esquadra, i després aquests ja han pogut donar les indicacions als bombers.

En arribar al lloc, els Bombers han passat a comandar l’emergència i hi han participat amb una autobomba i un vehicle de comandament (en total 8 efectius). La seva intervenció ha consistit en fer l’extinció de l’incendi, la primera atenció sanitària i la posterior evacuació de les dues persones afectades fins a posar-les a disposició de la Creu Roja. Alhora, també han supervisat l’evacuació preventiva del centenar de persones que es trobaven dins el recinte de la Fira i han revisat la totalitat de la instal·lació per constatar que no hi quedava cap persona atrapada.

La Creu Roja ha participat a l’exercici amb 4 socorristes, un coordinador i una ambulància. Els Mossos d’Esquadra, amb una patrulla, han coordinat el grup d’ordre i, juntament amb els efectius de la Policia Local, s’han encarregat del control d’accessos i acordonar la zona. La Policia Local ha intervingut amb efectius i tres vehicles policials. Protecció Civil ha desplaçat un tècnic dels serveis territorials a Lleida fent les funcions d’observador.

Al simulacre hi han participat gairebé 200 persones entre figurants, efectius de seguretat i sanitaris, observadors i personal de Fira de Mollerussa. Pel que fa a figurants, l’acció ha comptat amb la col·laboració d’estudiants de l’Institut Mollerussa i de La Salle.