Àlex Márquez, campió del món de Moto 2

És el segon títol mundial que guanya el pilot de Cervera després del campionat de Moto 3 l'any 2014

Marc Márquez ha estat el primer en celebrar el títol de campió amb el seu germà. Foto: MotoGP

Àlex Márquez ja és campió del món de Moto 2. El pilot de Cervera ha guanyat el títol al circuit de Sepang, a Malàisia, a falta d’una cursa per acabar el campionat. El petit dels Márquez ha quedat en una segona posició, només superat pel sud-africà Brad Binder, que li atorga matemàticament el seu primer campionat de Moto 2, el segon títol de campió Mundial després del de Moto 3 que va aconseguir l’any 2014.

El primer a celebrar-ho amb el flamant campió ha estat el seu germà Marc Márquez, a qui poc li ha importat haver de córrer pocs minuts després i ha anat a l’escapatòria preparada per abraçar-lo, posar-li la camiseta que havien dissenyat per l’ocasió i donar-li el casc daurat de campió. Els germans Márquez recordaran aquest 2019 com un gran any, en què tots dos van proclamar-se campions del món, com ja va passar l’any 2014, però aquesta vegada en les dues màximes categories del motociclisme.

Amb aquest títol, Àlex Márquez es converteix en un dels tretze pilots de la història que han guanyat les dues categories inferiors a MotoGP. A més, iguala els dos títols mundials d’un altre mite del motociclisme català com Àlex Crivillé i es queda a només un dels 3 que va guanyar Dani Pedrosa. Tindrà la possibilitat d’igualar-lo la pròxima temporada, ja que el pilot de Cervera seguirà a Moto 2 després de renovar un any amb el seu equip per la saturació de pilots que li impedia fer el salt a MotoGP. Així doncs, la lluita entre els germans Márquez a la categoria reina hauria d’esperar, com a mínim, fins a 2021.