Tàrrega celebra els Tres Tombs amb la participació de Rosa Maria Perelló

La Societat de Sant Antoni Abat organitza una jornada que compta amb la presència de diferents elements de la cultura popular i del bestiari targarí

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat avui als actes de celebració de la festivitat dels Tres Tombs de Tàrrega.

La Societat de Sant Antoni Abat és l’encarregada d’organitzar aquesta tradicional jornada dels Tres Tombs, que se celebra en homenatge a les tasques del camp, amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell, el Departament d’Agricultura i altres empreses que també hi col·laboren.

Enguany, la benedicció de mascotes, carrosses i muntures, que habitualment se celebrava a la plaça de Sant Antoni, s’ha desplaçat al carrer Migdia degut a les obres de la plaça Major. La festa ha seguit a la plaça del Carme, on els centres escolars, les entitats i els agricultors de la zona han desfilat en les seves carrosses, entre les que hi havia també carruatges vinguts d’Anglesola. Com a novetat, les carrosses han estat premiades en diferents categories: la més original, la més animada, la més colorida, la més treballada i la més reivindicativa.

Tampoc no hi han faltat elements de la cultura popular de Tàrrega, com ara La Fal·lera Gegantera, els Cavallets de Guixanet o Lo Tossino, símbol de festa del bestiari targarí. També s’ha pogut visitar el mercat tradicional instal·lat a la plaça del Carme durant tot el matí, amb una trentena de parades de productes d’alimentació, naturals i artesans. 

Segons Perelló, la celebració dels Tres Tombs de Tàrrega “és una festa de molts segles de tradició, molt local i lluïda, que és una forma de reivindicació de l’agricultura com a sector primari i val la pena donar-hi suport”.

El programa de festes dels Tres Tombs de Tàrrega va començar ahir dissabte amb el pregó de Sant Antoni amb els Grallers de la Barra i Lo Tossino pels carrers del centre. Avui, en acabar la desfilada, hi haurà un dinar de germanor de la Societat de Sant Antoni Abat i un dinar el de les AMPES amb família i de les entitats que han fet carreta, mentre que per la tarda s’han programat un Cafè Concert i Ball amb l’Orquestra Mediterrània i un concert familiar amb Carlitos Miñarro.