Atractiva programació d’activitats per Sant Jordi a Tàrrega

El mercat de roses i llibres al carrer del Carme s'allargarà enguany dos dies

0
1014

Tàrrega intensificarà els propers dies la seva activitat cultural amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Del 18 al 23 d’abril se succeiran a la capital de l’Urgell presentacions de novetats editorials, recitals poètics i arts escèniques a més del tradicional mercat de roses i llibres. Es configura així una extensa i atractiva programació, coordinada per les regidories de Cultura i Promoció Econòmica, que aposta per les lletres, la tradició i la dinamització comercial. Destaca el fet que el mercat de roses i llibres s’allargarà enguany durant dos dies (el cap de setmana del 22 i 23 d’abril) aprofitant que Sant Jordi s’escau en diumenge.

Llibre sobre Jaume Pont i nou volum de la revista URTX

Un dels noms protagonistes és el poeta lleidatà Jaume Pont, al qual Tàrrega dedica una exposició fins al 30 d’abril a la Sala Marsà. Paral·lelament, el dimarts 18 es presentarà un llibre que recull textos sobre l’obra de l’escriptor, editat per la Regidoria de Cultura. El cicle inclourà també la presentació del nou volum d’URTX – Revista d’Humanitats de l’Urgell, el dimecres 19. L’acte comptarà amb Enric Cobo, cap de coordinació d’arxius de la Generalitat de Catalunya. L’URTX 31 es dedica a la memòria de l’arxiver Gener Gonzalvo i Bou, un dels fundadors de la capçalera. Gonzalvo, medievalista i primer director de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, morí el passat mes de gener.

Guia del Quixot en terres catalanes i peça de teatre que adapta Shakespeare

El Quixot serà un altre dels referents. En concret, el dijous 20 es presentarà la “Guia del Guixot per terres de parla catalana”, una ruta turística i literària que reconstrueix l’itinerari que en la ficció va seguir el Quixot fins arribar a Barcelona. S’hi descriu l’antic Camí Real que passava per Tàrrega, tal i com figura en un mapa del 1576. La capital de l’Urgell ha col·laborat en l’edició de la guia. Pel que fa a arts escèniques, el divendres 21 s’oferirà una personal revisió de “La tempestat” de Shakespeare en el marc del Premi BBVA de Teatre, certamen que ha elegit Tàrrega com un dels escenaris de les obres finalistes.

FER UN COMENTARI