Creixen les queixes veïnals a Mollerussa per abús en la durada i volum de la música durant els aplaudiments del vespre

L'Ajuntament engega una campanya per trobar persones de més de 65 anys que viuen soles i fan servir xarxes socials

Pla obert on es pot veure l'avinguda del Canal de Mollerussa sense maquinària agrícola ni expositors ni visitants per la cancel·lació de la Fira de Sant Josep pel coronavirus, el 19 de març de 2020. ACN
La Policia Local de Mollerussa ha constatat un increment de queixes veïnals pel que fa a l’abús que es fa en algunes comunitats quant a la durada i el volum de la música en les expressions solidàries al personal sanitari i els cossos de seguretat que es repeteixen cada vespre en diferents zones de la ciutat. Així mateix, durant el passat cap de setmana s’han aixecat 4 actes per no respectar el decret de confinament. D’altra banda, l’Ajuntament inicia a partir d’aquest dilluns una campanya amb el lema ‘A Mollerussa no estàs sol@’ per demanar la col·laboració ciutadana a l’hora de localitzar totes les persones majors de 65 anys que viuen soles i que no estan vinculades a cap equipament municipal o xarxa social.

L’objectiu de la campanya és poder contactar-hi per tal de conèixer la seva situació personal arran de la situació d’alarma generada per frenar la covid-19 i oferir-los ajuda en cas que la necessitin.

Des del servei ‘Ajude(M)ollerussa’ ja s’han realitzat, des del 16 de març, un total de 386 trucades a persones de més de 65 anys que estaven a la base de dades de la regidoria d’Acció Social i Ciutadania com a usuaris del Casal per ala Gent Gran o a través del programa ‘No et quedis a casa’ impulsat per afavorir un envelliment actiu. Ara, però, amb la col·laboració ciutadana i també del CAP i de les entitats socials vinculades al col·lectiu de la gent gran, es vol ampliar aquesta base de dades per poder arribar a més gent i oferir-los un millor servei.

En la reunió periòdica de comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, també s’ha posat de manifest que no hi ha hagut canvis pel que fa a les dades mèdiques oficials de manera que hi ha registrats 32 casos de persones positives amb coronavirus, una de les quals segueix aïllada i controlada en un centre residencial de la ciutat. també es manté en 7 el nombre de persones que han perdut la vida a causa del virus mentre que ja són cinc les persones que han aconseguit curar-se, segons dades del CAP de la ciutat.