Alpicat inagurarà el proper 13 de maig un nou espai lúdic familiar, el PumpTrack

El PumpTrack d’Alpicat no es tracta d’un recinte apte només per a competició, sinó que es vol impulsar el vessant lúdic obrint-lo a un públic menys especialitzat

La inauguració del PumpTrack d’Alpicat ja té data. Serà el dissabte 13 de maig, enmig de les Festes de Sant Isidre del poble i en una jornada que inclourà una exhibició que permetrà que es comencin a descobrir les enormes possibilitats d’aquest nou equipament públic d’oci familiar i lúdic.

L’acte inaugural es farà a partir de les 12 del matí en presència de l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, i de representants de la Diputació de Lleida, que ha subvencionat la construcció amb 18.000 euros. A més de l’acte institucional, en què també hi participaran les pubilles d’Alpicat, està previst que es faci l’esmentada exhibició sobre el traçat del circuit, les obres del qual es van iniciar cap al mes de febrer. Aquesta setmana s’estan completant les tasques d’enquitranat, i en els propers dies es durà a terme la instal·lació de tanques i el pintat de les línies del circuit, entre d’altres feines.

El PumpTrack d’Alpicat, el primer d’aquestes característiques que hi haurà a Catalunya, permetrà que el poble gaudeixi d’un nou espai públic d’oci i diversió que neix amb l’objectiu de potenciar el seu caire familiar, atès que no es tracta d’un recinte apte només per a competició, sinó que es vol impulsar el vessant lúdic obrint-lo a un públic menys especialitzat.

La instal·lació està ubicada en una zona d’equipaments a la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Mirador, en un terreny d’uns 900 metres quadrats. L’Ajuntament d’Alpicat va adjudicar les obres de construcció a l’empresa Arnó Infraestructures per 34.568 euros.

Un ‘pumptrak’ és un circuit asfaltat de petites dimensions que és apte per a bicicletes, monopatins, patins, skates i similars, i que es pot recórrer sense necessitat d’impulsar-se, només amb la inèrcia adquirida mitjançant els salts i peralts que presenta el recorregut. En el cas del ‘pumptrack’ d’Alpicat, es tracta del primer circuit d’aquestes característiques que hi haurà a Catalunya, ja que habitualment són de terra.