A presó l’acusat de maltractar la dona i abusar de la filla a l’Urgell

L'Audiència de Lleida prohibeix l'home comunicar-se o acostar-se a les víctimes així com tenir o dur armes

L'acusat de violar i maltractar la dona i d'abusar de la filla a l'Urgell, en el judici a l'Audiència de Lleida. ACN

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 11 anys de presó l’home acusat de maltractar la dona i abusar de la filla reiteradament a l’Urgell. La Sala considera provat que l’home va fer tocaments a la filla usant la violència des que la nena tenia 11 anys i el condemna a 9 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual a menor.

Pel que fa a la mare, l’Audiència considera provats els maltractaments i el condemna a 2 anys de presó per un delicte de violència en l’àmbit domèstic, però l’absol del delicte d’agressió sexual en considerar que la dona es va mostrar a la sala “prou desimbolta i capaç d’haver denunciat abans”. L’Audiència de Lleida també prohibeix l’home comunicar-se o acostar-se a les víctimes així com tenir o dur armes.

Concretament, la Sala prohibeix l’home comunicar-se o acostar-se a la filla durant 11 anys i a la mare durant 4 i li prohibeix tenir o dur armes durant 4 anys i 9 mesos. A més li imposa 7 anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i l’obliga a indemnitzar la nena amb 25.000 euros i a la mare amb 5.000 per danys morals.

L’acusat, de 35 anys i nacionalitat marroquina, es troba ingressat en un centre penitenciari des del setembre del 2020, després de ser condemnat per tercera vegada per maltractaments a la dona.

Aquesta, doncs, és la seva quarta condemna per uns fets que van passar entre els anys 2010 i 2019. Tot i que l’home va negar els fets, mare i filla van relatar situacions d’abusos, agressions i amenaces.

La Fiscalia demanava 24 anys i mig de presó per dos delictes continuats d’agressió sexual i un de violència en l’àmbit domèstic en considerar que l’acusat, per una banda, va obligar la seva esposa a mantenir relacions sexuals de forma violenta i per l’altra, fer tocaments de caire sexual a la menor des dels 11 anys i fins als 13, quan la mare ho va descobrir i ho va denunciar.