Oriol Malet i John Carlin donen el tret de sortida a la 1a Jornada Professional dl’il·lustració i disseny gràfic ciutat de Balaguer

El passat dissabte 24 d’abril es van obrir les inscripcions per participar als diferents tallers i xerrades organitzats en el marc de la 1a Joranda Professional d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer que tindrà lloc del 17 al 20 de juny.

Seran nombrosos els il·lustradors presents en aquesta jornada que començarà dijous 17 de juny a les 8 del vespre amb la presentació i xerrada al voltant del llibre “Mandela i el general” de John Carlin i Oriol Malet. John Carlin (1956) és escriptor i periodista especialitzat en política i esport.

Fill de pare escocès i de mare espanyola, va passar els seus primers anys de vida entre Londres i Buenos Aires, després es va instal·lar al Regne Unit i es va graduar a la Universitat d’Oxford. Ha estat corresponsal i ha treballat per mitjans com The Times, The Independent, The Observer, The Daily Mail, The Guardian, The New York Times i El País, entre d’altres. Guardonat amb el Premi Ortega y Gasset de periodisme, també és autor de llibres com El factor humà, Rafa, la meva història, Pistorius: la sombra de la verdad i El somriure de Mandela. Més informació a la pàgina web de l’autor: www.johncarlin.eu

Oriol Malet i Múria (1975) és autor de còmics i il·lustrador especialitzat en premsa. Es va formar a l’EA Serra i Abella de l’Hospitalet de Llobregat i la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Col·labora regularment amb La Vanguardia, Time Out i Jot Down. Recentment ha publicat llibres il·lustrats a editorials com La Galera i Ara Llibres. Actualment està immers en el vessant d’autor de còmics, el seu àmbit natural. Més informació a la pàgina
web: www.malet.co

Divendres serà el torn de dues grans dones de la il·lustració: Lara Costafreda i Sònia Alins.

Lara Costafreda farà la xerrada “Creativitat pel canvi social” a les 10 del matí. Lara Costafreda, és il·lustradora i directora creativa. Treballa per grans publicacions, marques i agències a nivell internacional.

Formada en disseny de moda i arts plàstiques entre Barcelona, Londres (Central Saint Martins) i Rio de Janeiro (PUC), té un Postgrau en il·lustració creativa i comunicació visual per la Universitat EINA i una tesi d’investigació teòrica sobre «El perquè del boom de la il·lustració gràfica a Catalunya» publicat per la Universitat de disseny BAU.

Ha format part de la junta de l’Associació d’il·lustradors de Catalunya (APIC), imparteix classes en diverses universitats de disseny de Barcelona (Centre Universitari de disseny BAU, Institut Europeu del Disseny – IED- i l’Escola de Disseny LCI) i, des del 2016, és impulsora i co-fundadora de l’entitat sense ànim de lucre Casa nostra, casa vostra, que treballa per l’acollida de persones refugiades.

Dissabte tenim presència d’il·lustradors amb un perfil ben divers: Francesc Infante, Júlia Solans, Cristina Losantos i Roser Matas, a banda de la presència de Jordi Calvís i de l’il·lustrador local Ramon Mayals a la taula rodona.

Francesc Infante impartirà el taller per a adults “Versos de carrer”.