Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Obertura parcial de l’espai en obres a Prat de la Riba per facilitar la mobilitat durant les festes

Avatar photo

L’Ajuntament de Lleida obrirà parcialment al pas de vianants i vehicles l’espai afectat per la segona fase de les obres de remodelació de l’avinguda Prat de la Riba a partir d’aquest divendres, 22 de desembre, i fins al 8 de gener, per tal de facilitar la mobilitat de la ciutadania durant les festes nadalenques. 

Així, quedarà oberta gairebé tota la vorera dels nombres parells, entre Ricard Viñes i Alcalde Porqueres, que ja estarà acabada, a excepció del mobiliari urbà i els fanals. Hi haurà alguna petita zona per acabar delimitada amb tanques. 

També s’obrirà el pas de vianants que creua Prat de la Riba entre els carrers Teuleries i Onofre Cerveró i la parada d’autobús a l’inici de Prat de la Riba.

Pel que fa als vehicles, s’obre un carril addicional per al pas en aquest mateix tram, que quedarà amb dos carrils de baixada fins a Alcalde Porqueres.

També s’obriran al pas les cruïlles fins ara tancades al trànsit, que són les d’Onofre Cerveró, Teuleries i Llitera. En canvi, romandrà tancada i protegida amb tanques la zona del futur carril bici, que no està acabada i on no es permetrà, per tant, la circulació durant aquests dies.

A partir del 8 de gener, es tornarà a reduir el pas de vehicles a un carril de baixada i es tancarà la cruïlla del carrer Sant Martí amb Prat de la Riba, per un període aproximat d’un mes. També es duran a terme obres en diferents punts de la mitjana de Prat de la Riba, però es mantindrà oberta tota la vorera, al marge d’afectacions puntuals pels treballs.

L’obra es troba en un avançat estat d’execució i està previst que quedi acabada totalment a mitjans de febrer. 

El pressupost total de l’actuació és d’1.435.867,84 €. Està inclosa dins del Projecte d’implantació de baixes emissions  i actuació per a un canvi de model de ciutat – Nous eixos de vianants i transport públic a les zones de baixes emissions, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, (PRTR), de l’Estat, finançat pels fons europeus #NextGenerationEU.

Incidència semafòrica

D’altra banda, avui, 20 de desembre, es durà a terme la desconnexió i modificació del semàfor de Prat de la Riba amb Alcalde Porqueres, en sentit descendent, per tal de poder posar en marxa els canvis previstos a partir de divendres. Les tasques es duran a terme entre les 10.00 i les 12.00 hores i la Guàrdia Urbana regularà el trànsit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ÚLTIMA HORA | S’incendia una nau d’emmagatzematge d’alfals

Notícia següent

Constantí inaugura un arbre de Nadal fet de ganxet

Notícies relacionades