El museu de Balaguer organitza una xerrada sobre la senyora de Monteró i el misteri que l’envolta

Avatar photo

Jordi Principal Ponce és doctor en Història per la Universitat de Barcelona, i ha estat investigador a les universitats d’Oxford i Pisa. Actualment és el director del Museu d’Història de Catalunya. 

La xerrada parteix de la intervenció arqueològica que es va realitzar a principis dels anys 2000 al jaciment de Monteró, a Camarasa, la qual va encapçalar el mateix Jordi Principal, especialista en món romà. 

En aquell moment, el jaciment de Monteró era considerat ibèric, ja que hi havien aparegut diverses monedes i ploms escrits. Tanmateix, Jordi Principal tenia molts dubtes en aquest sentit, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Camarasa hi van iniciar una excavació arqueològica. Els treballs van revelar que es tractava d’un assentament de primera època romana, del segle II a.C, i per tant del mateix moment en el qual van arribar els romans a les costes catalanes a través d’Empúries. 

L’assentament de Monteró hauria estat de caràcter militar, segurament per controlar el territori i la producció, però també per a dur a terme intercanvis comercials, com testimonien els ploms escrits i les monedes ibèriques que s’hi van trobar. 

Però durant l’excavació es va fer una troballa sorprenent en nivells d’excavació de segles I i II a.C.: la tomba d’una dona visigoda, enterrada sola i aïllada, a la part més elevada de Monteró. 

Per saber qui era aquesta dona i què hi feia enterrada en aquest indret, Jordi Principal desvelarà el misteri de la senyora de Monteró aquest dijous a partir de les 19 h al Museu de la Noguera.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’incendia un camió a l’AP7 a Tarragona

Notícia següent

Troben el cadàver d’un home en una claveguera d’un polígon industrial

Notícies relacionades