Mollerussa distingeix l’obra de Pere Casaldàliga amb el Reconeixement Ànima 2020

L'Associació Araguaia, que dirigeix la seva neboda Glòria Casaldàliga, rebrà el guardó el pròxim 11 de desembre

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, premiaran en la seva cinquena edició l’obra del religiós Pere Casaldàliga i Pla com activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil, així com per la seva tasca a favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la seva defensa de la supervivència de l’Amazònia. El guardó s’ha atorgat a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, que dirigeix la neboda de l’eclesiàstic Glòria Casaldàliga, com a continuadora de les causes socials impulsades pel religiós mort el passat agost als 92 anys. Els premis es lliuraran el pròxim divendres 11 de desembre a la tarda al Teatre L’Amistat.

L’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, han donat a conèixer el veredicte del jurat d’aquests guardons que, amb caràcter honorífic i de manera anual, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant en l’àmbit internacional com també en el territori més proper.

L’acta de la decisió del jurat recull que la distinció Abba Melaku s’atorga a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga per la lluita a favor del medi ambient i la contínua denúncia de la situació de l’Amazònia, així com per continuar impulsant i inspirant moviments socials pels drets i la justícia social a l’Araguaia on gràcies a la tasca de l’eclesiàstic, que fou el primer a denunciar públicament la situació de l’Amazònia, s’han organitzat 15 comunitats rurals recuperades als grans latifundis que exploten la regió.

L’alcalde Marc Solsona i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, han donat a conèixer el veredicte del jurat d’aquests guardons que, amb caràcter honorífic i anualment, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant en l’àmbit internacional i com també en el territori més proper. El reconeixement Abba Melaku d’enguany s’ha atorgat a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, la qual, dirigida per una neboda de l’eclesiàstic, Glòria Casaldàliga, és continuadora de les causes socials i mediambientals impulsades pel bisbe mort el passat agost a 92 anys. L’acte de lliurament d’aquest reconeixement es farà el pròxim divendres dia 11 a dos quarts de 7 de la tarda al Teatre L’Amistat i seguint les restriccions marcades en prevenció de la Covid19 per la qual cosa tindrà aforament limitat i caldrà reservar per assistir-hi a través d’un formulari que es pot trobar a mollerussa.cat/reconeixementsanima

Solsona ha explicat que amb aquest reconeixement “es vol fer una contribució a la lluita en temes ambientals amb l’objectiu de preservar el medi i les cultures indígenes en les quals el primer món ha fet forat anul·lant-les”. En aquest sentit, l’alcalde també ha indicat que aquest premi “ens posiciona com una ciutat amb ànima solidària” i ha remarcat que totes les causes que s’han reconegut en les darreres 4 edicions són causes “vives” amb conflictes que encara no estan tancats i “cal fer-ne recordatori”.

Per la seva part, Josep Maria Pujol, ha remarcat el paral·lelisme entre la causa que es reconeix en aquest premi i la que defensa l’entitat que presideix donant suport a la tasca del missioner Ángel Olaran a Etiòpia.

El jurat del premi el formen, a més de l’alcalde de Mollerussa i el president del CIS Angel Olaran, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i el director general de Cooperació per al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila.

El lliurament del premi es farà el pròxim divendres 11 de desembre a dos quarts de 7 de la tarda al Teatre L’Amistat de Mollerussa. A causa de la covid-19, l’acte tindrà aforament limitat i cal reservar l’assistència a través d’un formulari a la pàgina web de l’ajuntament.