Mollerussa recupera activitat cultural de la mà del comerç local per dinamitzar la ciutat en dissabte

A les places del centre del municipi amb espectacles infantils a la tarda i música de grups locals al vespre

L’activitat cultural torna a Mollerussa després de l’inici de la pandèmia de la covid-19 i ho fa de la mà de l’associació de comerciants Mollerussa Comercial i amb la col·laboració del consistori. Els dissabtes 3 i 10 d’octubre se celebrarà la festa ‘Shop&Music’ pensada per dinamitzar la ciutat amb la promoció del comerç i la cultura de proximitat. Hi participaran 4 grups de música locals com són Sonotone, Bad Rules, The Polar Soft i I-Nuits. Les botigues sortiran al carrer i també hi haurà activitat per als infants amb dos espectacles familiars. L’aforament serà limitat i caldrà mantenir les distàncies de seguretat en prevenció del coronavirus.

La iniciativa ha estat presentada aquest dimarts per l’alcalde Marc Solsona i el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català. Solsona ha explicat que es vol dinamitzar la ciutat amb iniciatives que puguin generar flux de gent i més activitat econòmic.

En aquest sentit, ha remarcat que després de recuperar una fira i altres esdeveniments com el ‘Posa’t la Gorra’, ha quedat demostrat que malgrat la presència del virus, “tot es pot fer amb mesura i ben controlat”. Així mateix, ha indicat que l’objectiu és també “impulsar la cultura i promocionar la gent d’aquí” i així també veure com es pot encara tant la campanya de Nadal com la de la primavera vinent.

En aquest sentit, Àlex Català ha dit que en totes les actuacions se senyalitzarà un perímetre i s’aplicaran totes les mesures de distanciament i higiene necessàries per fer prevenció. Així mateix, ha indicat que les localitzacions de les actuacions aniran variant per tal de cobrir el centre de la ciutat amb la qual cosa es generarà activitat a les places de Manuel Bertrand, Major i Pla d’Urgell.

El president de Mollerussa Comercial ha explicat que l’horari comercial previst serà des de les 5 de la tarda a les 9 del vespre i seran una vintena de comerços els que presentaran la nova col·lecció de tardor i hivern amb parades fora de la botiga. “No es tracta d’un mercat de rebaixes”, ha matisat, sinó que l’objectiu és que es puguin mostrar les novetats de temporada i així dinamitzar les compres.