Marxen els agents de la policia espanyola allotjats a l’Hotel Real de Lleida

El contracte vencia aquest divendres i desenes d'agents han abandonat les instal·lacions al llarg del matí

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

 

El contracte per allotjar a desenes d’agents de la policia espanyola a l’hotel de la capital del Segrià finalitzava aquest divendres. Al llarg del matí han marxat els efectius desplegats per el dispositiu del referèndum de l’1-O, segons han confirmat a l’ACN des del mateix establiment.

En els últims dies en alguns hotels de la Franja de Ponent, com ara a Fraga, han estat acollint agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil. Tot apunta a que els mateixos agents allotjats a Lleida aquest últims dies estan sent traslladats a pocs quilòmetres de la ciutat.

La presència dels cossos policials espanyols arreu del territori ha provocat el malestar de gran part de la població des que van tenir lloc les càrregues policials el passat 1 d’octubre. A més, s’han fet públiques algunes denúncies de residents que afirmen haver rebut amenaces i comentaris discriminatoris per part d’alguns agents. Els veïns pròxims als llocs on s’allotjaven efectius de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, com ara Cappont o el Centre Històric, han manifestat als regidors de l’Ajuntament de Lleida i a través de les xarxes socials haver viscuts situacions d’assetjament verbal i intimidacions per part dels agents estatals.

Entre alguns dels casos públics s’hi troba el d’una noia que explicava a l’ACN com el dimecres quan es dirigia en bicicleta a la Universitat, va passar davant de la caserna de la policia espanyola, pel mig dels agents que ocupaven la vorera, i un dels agents es va girar i li va cridar “a que et dono una hòstia”.

Un altre cas és el que va viure una altra noia que resideix prop de l’Hotel Real, la qual afirmava estar atemorida per dues intimidacions viscudes el passat dilluns. En una d’elles, segons explicava la noia a l’ACN, “’quan venia de la manifestació, amb una enganxina, un dels agents se’m va quedar mirant i em va cridar ‘vine aquí, valenta”.