Llum verda al concurs per redactar el projecte del nou Parc de les Arts de Lleida

  S'ubicarà en un solar de 17.000 metres quadrats i combinarà activitats culturals i artístiques amb equipaments públics i privats

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  La Paeria ha donat llum verda aquest divendres al concurs per redactar el projecte del nou Parc de les Arts de Lleida, que s’ubicarà en un solar de 17.000 metres quadrats al carrer alcalde Pujol de la capital del Segrià. Segons l’Ajuntament, l’espai es convertirà en una gran zona verda on es desenvoluparan activitats culturals i artístiques a l’aire lliure. Alhora també acollirà equipaments públics -com el centre cívic del barri del Camp d’Esports- i també de privats de l’àmbit sociosanitari, educatiu i esportiu. La inversió prevista és d’1 milió d’euros. La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat ha aprovat l’expedient del plec de clàusules i l’inici de la licitació del projecte.
  El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’expedient per a la redacció i execució d’aquest projecte inclou la concessió administrativa sobre el domini públic en una part d’aquest solar on es construirà i explotarà aquest equipament comunitari al barri del Camp d’Esports. En aquest sentit, ha destacat que la urbanització permetrà crear una zona verda que es convertirà en un espai a l’aire lliure que combinarà elements mediambientals amb les activitats artístiques i culturals que s’hi desenvolupin, així com amb els equipaments privats i públics que s’hi vulguin construir”.

  El tinent d’alcalde ha explicat que “hem acotat el plec perquè en el projecte que presentin els licitadors tinguin en compte els usos que han de tenir els equipaments que s’hi construeixin en aquest nou parc de la ciutat”. Així, Larrosa ha avançat que “la inversió prevista per realitzar aquest parc públic és d’1 milió d’euros” i, ha assegurat que “ja hi ha hagut contactes de promotors privats interessats en el projecte de l’àmbit sociosanitari, educatiu i esportiu, que hauran de tenir en compte els diferents usos que pot haver en aquest gran parc, en el qual s’hi haurà d’incloure la construcció del nou centre cívic del barri”.

  D’altra banda, a la reunió també s’ha debatut la proposta d’aprovació del plec de clàusules per a la contractació del servei de manteniment i conservació de la jardineria urbana de la ciutat de Lleida, sector 6, així com l’inici de la seva licitació per un import de 8.474.635,20 euros (IVA inclòs) i una durada de 4 anys.

  La cessió de Sant Ruf, ajornada

  La proposta d’aprovació del text del conveni de cessió d’ús de l’església de Sant Ruf per a la seva conservació patrimonial i rehabilitació finalment ha quedat ajornada per a la propera comissió, ja que l’Ajuntament de Lleida i els propietaris estan ultimant els detalls de l’acord, que preveu cedir l’ús de l’edifici a la Paeria per “posar l’espai en valor”, ha explicat Larrosa. Aquest conveni permetrà consolidar i preservar l’edifici declarat Bé Català d’Interès Nacional, millorar-ne els serveis, la senyalització i els serveis, entre altres.

  Convocatòria de les subvencions per a la promoció de l’Horta 2017

  Larrosa ha informat els membres de la comissió de la proposta d’aprovació de la convocatòria de subvencions per a l’any 2017 de la línia subvencionadora de promoció de l’Horta que passarà per la propera Junta de Govern Local.

  Segons la Paeria, aquests ajuts han de servir per divulgar el sector agroalimentari, contribuir en la millora, modernització i competitivitat del sector i aconseguir una major participació i desenvolupament econòmica de Lleida en aquest àmbit. Ara, una vegada la Junta de Govern Local aprovi les bases, es podrà procedir a obrir la convocatòria d’ajudes, que enguany ascendeixen a 12.000 euros.

  Les subvencions que atorgui l’Ajuntament de Lleida seran per actuacions que es realitzin durant aquest any 2017. Cal destacar que els ajuts de les diferents línies subvencionadores de l’àmbit de la sostenibilitat, medi ambient i horta de l’Ajuntament de Lleida, en matèria d’Horta, són compatibles amb altres subvencions d’altres Administracions Públiques. El termini per presentar les sol·licituds és d’un mes des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província.