Les veus de Silvestres posen la cloenda musical a set dies de Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Aquest grup lleidatà format per Heura Gaya, Núria Garcia i Arantxa Broto ha ofert al Pati de l’IEI un concert en què ha fusionat la música tradicional de Ponent i mediterrània amb bases electròniques

21 de juliol de 2025 a les 09:07h
Les veus de Silvestres posen la cloenda musical a set dies de Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs
Les veus de Silvestres posen la cloenda musical a set dies de Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Un concert del grup Silvestres va posar aquest dissabte al vespre la cloenda musical a la Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs 2025. Han estat set dies, del 13 al 19 de juliol, d’intensa activitat que han tingut com a protagonistes la cultura popular i tradicional, amb una programació diversa que ha mirat de combinar tradició i innovació, tot plegat amb l’objectiu d’acostar aquesta cultura a la ciutadania i refermar el compromís de l’IEI amb la preservació i la promoció de la riquesa cultural i el patrimoni lleidatà.

El concert de cloenda va tenir com a marc el Pati de l’IEI i va posar sobre l’escenari les veus femenines de Silvestres, un grup format per la cantant de Juneda Heura Gaya, la lleidatana Núria Garcia –que formava part del duo Lauzeta– i la cerverina Arantxa Broto, que van oferir una fusió de música tradicional de Ponent i mediterrània amb bases electròniques.

La cultura popular i tradicional ha estat la protagonista de la Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs 2025. Actes com la Mostra de les Falles del Pirineu, reconegudes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2015, i la diada castellera, que per primera vegada va reunir les tres colles de la demarcació, han estat dos dels moments destacats d’una Festa Major que ha compta amb la participació de més d’una vintena d’entitats culturals de la demarcació.

L’objectiu de la Festa Major de l’IEI ha estat posar en valo r les tradicions arrelades al territori a través dels bastoners, els diables, els gegants o les sardanes, conscients que es tracta d’una mostra representativa de la cultura popular de Lleida, atesa l’enorme riquesa i varietat del nostre teixit cultural, una diversitat que és, precisament, un dels grans valors de la nostra cultura.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
Arxivat a
El més llegit