Vergés torna a obrir la porta a passar Lleida a fase 3 després de tancar-la ahir

Imatge de la consellera de Salut, Alba Vergés. ACN.

El Departament de Salut ahir va emetre un comunicat en què es deia que només Girona i Catalunya Central passarien a fase 3. En els últims dies s’havia especulat que Barcelona i les regions metropolitanes així com Lleida poguessin avançar de fase més aviat del compte sense haver d’esperar les dues setmanes, després la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va desfer aquesta possibilitat que finalment es va acabar confirmant amb el comunicat.

Avui Alba Vergés, consellera de Salut, en declaracions a TV3 ha tornat a obrir la porta a aquesta possibilitat argumentant que “podem acabar decidint que el més adient és poder esperar aquests 14 dies o que, veient la situació de l’epidèmia, es pot fer un pas endavant abans. Ho haurem de parlar amb tots els sectors. També ha afegit que el pas de Girona i Catalunya Central era “indubtable” i ha recordat que “les fases duren 14 dies però això no vol dir que no es pugui moure i hagi de ser sempre així”, finalitzant amb un “estem oberts”.

Per tant, caldrà veure què passa els propers dies, ja que sembla que la proposta, de moment, no és ferma i podria variar segons l’evolució de la pandèmia en els diferents territoris que podrien passar també de fase.