Plenari informatiu del procés participatiu de la ciutadania en el pressupost municipal a Lleida

Diverses entitats es reuneixen per acudir a la fase informativa del procés

Les entitats dels Consells del Centre Històric i l’Eixample, que corresponen a les zones 01, 02 i 08, han celebrat aquest dijous un plenari informatiu sobre el procés participatiu que ha posat en marxa la Paeria per consultar a la ciutadania el destí d’un milió d’euros del pressupost municipal. Els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Joan Gómez i la regidora Sara Mestres han informat del projecte pioner de la Paeria perquè la ciutadania pugui escollir obres i inversions a executar enguany als diferents barris de la ciutat. El procés de pressupostos participatius es farà de l’abril al setembre de 2017.

En la reunió d’aquest dijous, al Centre Cívic del Centre Històric, Gómez ha contextualitzat l’acord municipal i ha fet una explicació general de com s’hi port participar, els terminis, la redacció dels projectes, qui i com es podrà votar, els mecanismes d’informació que s’han posat a disposició de la ciutadania, etc. El regidor de Participació Ciutadana també ha afirmat que les accions entorn a aquest procés generaran sinèrgies positives, en la mesura que acostarà la democràcia a la ciutadania i que promocionarà que la gent es responsabilitzi, conjuntament amb l’administració, en la presa de decisions sobre el model de ciutat que prefereix. El tinent d’alcalde i regidor de l’àrea d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, ha comentat aspectes vinculats a la validació tècnica de les propostes.

Les pròximes reunions de Consells de Zona corresponents a la fase informativa del procés de Pressupostos Participatius es faran als Centres Cívics d’Arqués de Rufea, Balàfia, Mariola i Bordeta.