Fins a 128 projectes es podran votar en els 2ns Pressupostos Participatius de la Paeria

Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys podrà escollir, de l’1 al 21 de juny, els projectes als quals s’invertirà un milió d’euros del pressupost municipal

L’Ajuntament de Lleida obrirà el termini de votacions dels 2ns Pressupostos Participatius el proper 1 de juny fins al dia 21 del mateix mes. La consulta ciutadana determinarà quins projectes gaudiran de part d’un milió d’euros del pressupost municipal. Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys podrà votar, de l’1 al 21 de juny, els projectes als quals hi destinaria la dotació d’un milió d’euros del pressupost municipal.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat la bona acollida que va tenir la primera edició del Pressupostos per part de la ciutadania i que enguany ha suposat un èxit en quant a presentació de projectes. En aquest sentit, destaca que aquesta iniciativa s’ha consolidat gràcies a la bona recepció de la població i de les associacions, tot agraint als membres de la corporació pública que els han fet possibles.

Per la seva part, la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, valora positivament l’acollida del projecte, el considera consolidat i agraeix “l’esforç de la regidoria, dels tècnics i de la ciutadania implicada ja que són ells qui han permès tirar endavant aquest projecte”. Apunta que aquesta proposta mai feta a la ciutat suposava “un projecte que plantejava tantes incògnites”, tot destacant que en aquesta segona edició hi ha més projectes per votar i que la ciutadania s’ha implicat més. Tot i així, Ribes apunta que tendeixen a millorar, per exemple, ampliant i avançant el calendari per alleujar la tasca dels tècnics, aconseguint major participació, major nombre de propostes o ampliant el termini de votacions.

D’altra banda, el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, afirma que la primera edició dels Pressupostos Participatius els ha servit “per obtenir més experiència i ens ha facilitat l’elaboració i millora d’aquesta segona edició”. Apunta que, per exemple, que enguany canvia la data de les votacions, passant del mes d’octubre al primer de juny. Enguany s’han presentat un total de 190 projectes i 128 han estat validades pels tècnics municipals. En comparació amb l’any anterior, el nombre de projectes que es sotmetran a votació s’ha incrementat, passant dels 104 projectes als 128. Així mateix, Gómez ha comentat els aspectes tècnics i específics corresponents als 2ns Pressupostos Participatius de la Paeria.

Quins projectes es podran votar?

En aquesta 2a edició dels Pressupostos Participatius, els tècnics municipals han validat 128 propostes de les 160 presentades.  Des de la Paeria donaran a conèixer el proper 1 de juny tots i cadascun d’aquest projectes via online, a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org, i mitjançant els panells informatius que s’instal·laran als Centres Cívics, edificis i equipaments municipals. Els projectes validats es classifiquen en dos grans grups:

Els grans projectes de ciutat, amb dotacions d’entre 50.000 i 200.000 euros, i se’n podran aprovar un o varis, sempre que l’import no superi els 200.000 euros en total.

Els projectes de barri o zones de la ciutat, que gaudiran de dotacions de fins a 50.000 euros i se’n podran escollir tants com sigui possible.

En aquest sentit, el paer en cap Àngel Ros concreta que l’elecció dels projectes tindrà en compte que les catorze zones o districtes en què es divideix la ciutat, així com les dues EMD de Sucs i Raimat, siguin beneficiàries d’almenys un projecte cadascuna.

Qui i què es pot votar?

Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys, a data 29 de maig de 2018, podrà participar en les votacions de projectes. Així mateix, els veïns i veïnes podran seleccionar fins un màxim de 4 projectes: 1 gran i fins a 3 projectes de barri o zona.

Punts fixes d’informació i votació

L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania 3 punts fixes d’informació i votació entre l’1 i el 16 de juny per resoldre qualsevol dubte sobre els Segons Pressupostos Participatius. Aquest punts es reparteixen en diferents zones de la ciutat:

  • Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana – OMAC, situat a Rambla de Ferran número 31, amb horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres.
  • Palau de La Paeria, a la Plaça Paeria número 1, amb un horari de 12 a 20 hores, de dilluns a dissabte.
  • Centre de Recursos Juvenils – La Palma, ubicat al carrer La Palma números 6-10, amb un horari de 10 a 13.30 del matí i de 16.30 a 20 hores del vespre, de dilluns a divendres.

Referent als centres de votació, el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, explica que s’ha escollit el Centre de Recursos Juvenils La Palma per tal d’incentivar la participació en els Pressupostos entre els joves.

Quan es podrà votar i quina documentació és necessària?

El termini de votacions durarà de l’1 i al 21 de juny i per validar la participació caldrà presentar-hi alguns dels següents documents:

– Document Nacional d’Identitat (DNI)

– Número d’Identitat d’Estranger (NIE)

– Carnet de Conduir

En aquest camp cal destacar que NO seran vàlids altres documents d’identificació com el passaport, targeta sanitària o altres similars i que només es validaran les votacions presentant alguns dels documents esmentats més a dalt.

Com es podrà votar?

Les votacions podran fer-se de manera online entre l’1 i el 21 de juny a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org o de manera presencial del 18 al 21 de juny, amb horari de 12 a 20 hores, en els següents punts de votació:

  • 18 de juny: als Centres Cívics de Sucs, Raimat i Llívia.
  • 19 de juny: als Centres Cívics de Mariola i Ereta i a l’Auditori Municipal Enric Granados.
  • 20 de juny: als Centres Cívics de Bordeta, Cappont i Magraners.
  • 21 de juny: als Centres Cívics de Balàfia, Pardinyes i Secà.

Les persones interessades en votar de manera presencial al entres Cívics disposaran de l’ajuda de personal municipal per aclarir-los-hi qualsevol dubte.

L’Ajuntament de Lleida anima la ciutadania a participar en les votacions de projectes per tal que aquests permetin millorar la ciutat de la manera més concurrent. Des de la Paeria també conviden a tothom qui desitgi informar-se i conèixer més sobre aquesta iniciativa a dirigir-se a la Regidoria de Participació Ciutadana (carrer Tallada, 32), a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana – OMAC (Rambla de Ferran, 31), al propi web dels Pressupostos Participatius (www.paeria.cat/pressupostosparticipatius), trucant al 010 o enviant qualsevol consulta al correu electrònic pressupostparticipat@paeria.cat.