El grup del PP vol prohibir el pas de ciclistes per l’Eix Comercial per “preservar la seguretat de vianants”

També demanaran a la Paeria millorar la senyalització del carril bici del Passeig de Ronda

El grup municipal del PP proposarà a la Paeria la prohibició de circulació de bicicletes per tot l’Eix Comercial de Lleida. Així ho ha manifestat el portaveu Popular, Joan Vilella, amb la finalitat de “preservar la seguretat dels vianants” davant la velocitat “temerària i imprudent de molts ciclistes que circulen per l’Eix Comercial”.

Vilella afirma que s’està incomplint l’Ordenança Municipal, la qual ja contempla aquesta prohibició i que, segons l’article 59, l’Ajuntament de Lleida pot donar-li compliment. “És tant fàcil i senzill com fer complir aquesta Ordenança”, apunta Vilella, tot considerant “necessària la instal·lació de senyals al llarg de l’Eix Comercial amb la corresponent prohibició de circulació de bicicletes”.

Des del grup municipal expliquen que la proposta sorgeix del recull de queixes rebudes per part de molts veïns i comerciants, els quals afirmen sentir-se “molestos” i consideren “del tot necessari adoptar aquesta mesura per garantir la seguretat dels vianants i compradors i evitar que haguem de lamentar alguna desgràcia personal”. En aquest sentit, Vilella estén la proposta de senyalització a les zones de carril bici del Passeig de Ronda, ja que aquests “es confon amb la resta de la vorera”. Lamenta que la “deficient senyalització està provocant, segons els propis veïns, accidents al no distingir els vianants el carril bici de la resta de la vorera”.