Un dels centres que hi participa és l’INS Escola del Treball de Lleida i ho fa amb dos alumnes, Víctor Trepat, de 32 anys, i Isaac Molina, de 19, tots dos estudiants del Grau Superior d’Energies Renovables. Ambdós coincideixen que un dels motius que els va animar a participar del repte és poder compatir l’experiència amb altres persones que els poden aportar mirades noves i treballar en equip per assolir objectius.
El sorteig dels equips s’ha fet de marea aleatòria des de l’organització. Al Víctor li ha tocat treballar en el repte plantejat per Caritas sobre com es pot eliminar la bretxa digital per treballar amb famílies sense accés a eines electròniques. L’Isaac haurà de treballar amb els seus companys en desenvolupar una idea innovadora per a la botiga online del TRAM.
La cap d’estudis de l’INS Escola del Treball, Olga Castilla, destaca que des de l’institut sempre troben alumnes que vulguin participar en iniciatives que els permetin veure altres escenaris i altres maneres de treballar, ja que “els aporta nous coneixements i enriqueix la seva formació”. Afegeix que iniciatives com aquesta són complementàries a les classes habituals i animen els alumnes a treballar pels seus propis reptes en un futur.
Els estudiants d’FP es distribueixen en equips per trobar solucions en 24 hores als 24 reptes proposats per empreses d’àmbits i especialitats diversos com Danone, TRAM, Vueling, Aigües de Barcelona, TMB, DKV, Bayer, MediaMarkt, Santiveri, Hospital Clínic, Nestlé, Miro, Hospital de la Vall d’Hebrón, Everis, Opinno, Caritas, Circuit de Catalunya, Girbau, Seidor, DAMM, Sagardi, IAAC i Enertika. Les propostes de solucions engloben des de productes fins a la creació de software o serveis sense limitacions creatives.
A més, l’edició d’enguany ha volgut ampliar les seves fronteres i compta amb un país i una comunitat autònoma com a convidats; la Comunitat Valenciana i els Països Baixos. Ambdós participen en aquesta segona edició amb nou alumnes cadascú que s’inclouen entre els 24 equips participants.
Intel·ligència Artificial i noves tecnologies
Aquest 2021, a diferència de la primera edició on l’esdeveniment va ser presencial, les 24H són totalment virtuals i compten amb eines com Miro, una plataforma de taulell digital col·laboratiu que permet visualitzar i desenvolupar tot el procés de creació, i assegurar també la coordinació entre els equips. Això permet que els equips multidisciplinars es puguin reunir virtualment per treballar en la solució al repte plantejat.
A més, els 24 equips tindran l’oportunitat de passejar per una recreació virtual on els seus avatars, recreats a partir de la cara de cada estudiant, podran assistir a sessions formatives, tallers i visites als stands per connectar amb les presentacions dels prototips. L’espai virtual funciona amb una tecnologia de Dynamic 3D Audio que permet sentir i conversar només entre els avatars més propers, i així assegurar una experiència virtual completa.