Dimecres, 18 de juny de 2025
És notícia

Una vintena de joves repinten les escales de plaça de l’Ereta del Centre Històric de Lleida

Avatar photo
L’acció forma part del projecte “Pintem el Centre Històric”, del programa d’aprenentatge-servei (ApS) “M’apunto!”, que ha finalitzat avui
escales Centre Històric Lleida
El regidor de Participació, Roberto Pino, amb els joves a les escales de la plaça de l’Ereta

Una vintena d’estudiants de secundària de Lleida de l’Institut Guindàvols i de l’Institut Maria Rúbies han repintat les escales de la plaça de l’Ereta juntament amb usuaris i usuàries de la Fundació Jericó en el marc del projecte “Pintem el Centre Històric”, que forma part del programa d’aprenentatge-servei (ApS) “M’apunto”, el qual organitza la regidoria de Participació i va finalitzar dissabte.

El regidor de Participació, Roberto Pino, va participar en aquesta intervenció artística i va destacar la importància de fomentar l’acció voluntària a través dels projectes ApS, que promouen el voluntariat al servei de la comunitat entre el jovent de la ciutat i que s’organitzen juntament amb les entitats dels barris.

M’apunto! és un catàleg de diferents propostes de projectes d’aprenentatge -servei (ApS) vinculats a diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) segons l’àmbit i la tipologia de projecte per a infants i joves. La Paeria, que ja fa tres anys que proposa diferents projectes d’intervenció, ha ofert enguany cinc propostes en aquest catàleg: Bibliobarri; Festival Enre9; Jo no llenço! I tu?; Obrint finestres i Pintem el Centre Històric, que han tractat temes com l’educació, la sostenibilitat o la reducció de les desigualtats als barris de la ciutat.

“Pintem el Centre Històric” ha estat el primer any que s’ha fet i va sorgir del Consell de Barri 01, davant la necessitat de mantenir en bon estat les escales de la plaça. L’activitat va començar al gener d’aquest any, amb sessions de formació prèvies amb el jovent participant. La seva finalitat ha estat conscienciar sobre la importància de prendre cura i col·laborar en la millora dels barris, en aquest cas del centre històric. A banda, els estudiants també han pogut prendre consciència de les diferents cultures conviuen al barri, ja que l’estètica d’aquest espai públic busca fer-les visibles. L’activitat s’ha emmarcat en l’ODS 11: Ciutats i comunitats sostenibles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
La familia amb el guia del Parc Nacional. Crèdit @explore_the_world_with_kids

El Pirineu de Lleida promociona al mercat belga la seva oferta de turisme familiar

Notícia següent

Comencen les obres per millorar dues comunitats de les Cases Barates del Poble de Calafell

Notícies relacionades