Un advocat demana la suspensió cautelar del confinament del Segrià i la fiscalia s’hi oposa

Admès a tràmit el recurs presentat contra el tancament perimetral de la comarca

Un advocat ha presentat un recurs d’apel·lació contra el confinament de la comarca del Segrià. El recurs, avançat per l’emissora Lleida Ràdio UA1, també demana la suspensió de l’efectivitat del confinament com a mesura cautelar fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) resolgui el recurs. Segons han confirmat fonts de la fiscalia a l’ACN, el ministeri públic es va oposar a aquesta suspensió en un informe que va presentar aquest dimarts. Segons va avançar UA1, l’advocat, Jorge Culleré, considera que la resolució de la Generalitat que va posar en marxa el confinament és “nul·la de ple dret”. També creu que les administracions no han argumentat el perquè de la mesura i que aquesta no és proporcionada ni progressiva.

El recurs s’ha presentat al jutjat d’instrucció número 4 de Lleida, que dissabte va avalar el confinament decret pel Govern, i també davant d’un jutjat contenciós administratiu, que l’ha admès a tràmit, segons Lleida Ràdio UA1.

En el seu escrit, avançat per l’emissora, Culleré argumenta que el Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles només admet la limitació de drets i activitats quan s’activa la fase 1 d’emergència, i que el Segrià no ha superat el llindar de 700 contagis per cada 100.000 habitants necessari per activar aquesta fase. Per això, considera que no procedeix fer un confinament perimetral que atempta contra el dret a la lliure circulació.

A més, l’advocat també denuncia un greuge comparatiu amb altres zones en situacions similars.