Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Ultimàtum al Lleida Esportiu per poder seguir jugant al Camp d’Esports

Pueyo diu que "ja n'hi ha prou" tot i que garanteix l'ús d'altres instal·lacions municipals als equips de base del club

Dos agents de la Guàrdia Civil al Camp d’Esports de Lleida. CEDIDA

L’Ajuntament de Lleida portarà al Ple la resolució del conveni de cessió del Camp d’Esports al Lleida Esportiu si l’entitat no en justifica el compliment. L’alcalde Miquel Pueyo ha presentat aquest dimecres un informe que detalla diferents incompliments per part del club detectats per la Paeria. En aquest sentit, el govern municipal dona deu dies hàbils al Lleida Esportiu per presentar al·legacions i acreditar que està complint amb les obligacions del conveni amb l’Ajuntament. La resolució del conveni de cessió afectaria a les instal·lacions del Camp d’Esports i al camp de futbol annex. Tot i això, Pueyo ha garantit que els equips de la base podran seguir fent ús de les altres instal·lacions municipals que estan utilitzant actualment.

En el marc de la Comissió informativa de les Polítiques de gestió cultural, d’esport i de joventut, Pueyo ha presentat als grups municipals l’informe proposta elaborat per la regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports, que proposa la resolució del conveni de col·laboració entre la Paeria i el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol, signat el 7 de juliol del 2017, per a la cessió de les instal·lacions del Camp d’Esports i del camp de futbol annex. La proposta de resolució es basa en els “greus incompliments” per part de l’entitat de les obligacions que li corresponien segons el conveni i li atorga un termini de deu dies hàbils perquè al·legui o justifiqui el que consideri adient.

Un cop s’esgoti el tràmit d’audiència, la resolució del conveni serà de nou debatuda en la pròxima comissió, abans de ser votada al Ple. En aquest sentit, tots els regidors que han participat en la sessió s’ha mostrat d’acord en resoldre el conveni si el club no acredita el compliment de les seves obligacions. En aquest cas, serà el Ple municipal en la seva sessió del mes de desembre l’òrgan competent per acordar la resolució del conveni, segons expliquen des de l’Ajuntament de Lleida.

“Ja n’hi ha prou, aquesta és la conclusió de la comissió que faig meva i en la qual hem coincidit”, ha afirmat l’alcalde de Lleida. “Crec que els grups municipals i els regidors no adscrits estem plenament alineats en una direcció que és la que creiem que defensa millor els interessos de la ciutat i d’un bé públic com és el Camp d’Esports”, ha assenyalat. “Creiem que és el que correspon fer, perquè també serveixi com a exemple i demostració que les administracions públiques quan defensem béns comuns, en aquest cas la imatge de la ciutat, el Camp d’Esports i l’interès de l’esport base, sabem ser serioses i severes”, ha afegit.

L’informe municipal recull diferents incompliments per part del club de les seves obligacions fiscals i socials. El club no ha aportat en el termini fixat els certificats d’estar al corrent de pagament amb la Tresoreria de la Seguretat Social i l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) i, segons va anunciar la mateixa el 31 de desembre del 2019, el Lleida Esportiu devia 1.587.075,99 euros. Així mateix, des de la Paeria també es tenen en compte els incompliments en el pagament de les nòmines admesos per la pròpia entitat.

A la vegada, també s’han detectat incompliments en les obligacions que té el club a l’hora de fer un manteniment ordinari adequat de les instal·lacions cedides; de justificar les subvencions concedides per la Paeria per substituir la gespa natural del Camp d’Esports, de destinar les instal·lacions a la pràctica d’esport base, i d’eximir del pagament de les quotes establertes a infants amb aptituds que no puguin pagar-les. La Paeria també posa de relleu que el club no li va comunicar la fusió amb el Grup Elias Futsal, que ha comportat la transformació del Lleida Esportiu en una nova entitat amb nou número d’identificació fiscal.

Finalment, des de l’Ajuntament expliquen que també s’han detectat “canvis substancials de les circumstàncies que propiciaren la cessió de les instal·lacions i pèrdua de l’interès públic”. Des de la signatura del conveni, “l’impacte de l’activitat social, esportiva i econòmica del club s’ha anat diluint i també ha perdut suport social, segons el govern municipal”. A més, es té en compte l’impacte negatiu en la imatge de la ciutat i de l’Ajuntament per l’escorcoll dut a terme per la Guàrdia Civil al Camp d’Esports el 5 d’octubre, en el marc d’una investigació judicial per presumptes delictes de frau contra la Seguretat Social. “Tot això fa difícilment sostenible que el conveni continuï essent una eina orientada a l’interès públic”, remarquen des de la Paeria.

La resolució del conveni de cessió afecta únicament a les instal·lacions del Camp d’Esports i al camp de futbol annex, que són les que utilitza el primer equip del Lleida Esportiu. En canvi, Pueyo ha dit que no afectarà l’ús d’altres instal·lacions municipals per part dels equips de la base del club, els quals podran continuar entrenant i jugant els seus partits oficials fins al final de la temporada, en les mateixes condicions en què ho han fet fins ara.

Un cop rebudes les al·legacions del Lleida Esportiu, seran resoltes per la regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports, i es debatrà en la sessió de la comissió informativa de desembre la decisió sobre el conveni. Si es decideix la seva resolució, la comissió fixarà el termini per fer efectiu el desnonament administratiu derivat l’acord de Ple municipal. La resolució del conveni comporta que el Lleida Esportiu haurà de deixar les instal·lacions objecte de cessió en el termini que s’estableixi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Denuncien que un hotel de Lloret de Mar no paga els seus treballadors

Notícia següent

L’ocupació il·legal d’habitatges es duplica a Mataró en els últims dos anys

Notícies relacionades