Turisme de Lleida gestiona 350 reserves de grups i col·lectius

Gairebé 10.000 persones van descobrir l’any passat el patrimoni de la ciutat a través d’aquestes visites concertades

Turisme de Lleida ha gestionat prop de 350 reserves per diferents grups o col·lectius interessats a descobrir el patrimoni de la ciutat durant el 2019. Unes reserves de les quals han gaudit gairebé 10.000 persones, ja que 9.688 són les que han utilitzat les visites concertades que ofereix aquest servei municipal.

El perfil de l’usuari que s’interessa de forma grupal pel patrimoni de la ciutat és la d’un visitant que majoritàriament procedeix de les Terres de Lleida i Catalunya, tot i que també és important assenyalar la presència d’algun grup nacional i estranger, motivat especialment pel turisme de negocis o intercanvis escolars.

Les visites guiades més sol·licitades han estat el Turó de la Seu Vella, combinat amb el Centre Històric, i els recorreguts pel Castell Templer de Gardeny, sobretot per les activitats de ‘La poderosa comanda de Gardeny’ i el ‘Templer per un dia’. Altres indrets d’interès destacats pel visitant han estat el barri jueu medieval de La Cuirassa, La Lleida Secreta, i equipaments com el Dipòsit de l’Aigua, que s’han anat combinant amb altres atractius patrimonials pròxims al seu entorn.

El període amb major nombre de reserves de grups rebudes a Turisme de Lleida s’ha donat durant els mesos d’abril i maig, el període d’estiu, i, a finals d’any, octubre i novembre.

La Cuirassa, la visita de la setmana

Una vintena de persones han desafiat avui la pluja i el fred i han participat en la ruta guiada per la Cuirassa, el barri medieval jueu, que amb els visitants d’avui supera els 2.000, des que es va inaugurar aquest equipament, ara fa 15 mesos.

La visita a la Cuirassa, la City Tour Lleida i les visites dinamitzades al Castell de Gardeny -‘La Poderosa comanda de Gardeny’ i el ‘Templer per 1 Dia’- formen part del programa d’activitats que Turisme de Lleida ha preparat els diumenges per aquesta temporada.

El tinent d’alcalde i responsable municipal de turisme, Paco Cerdà, ha destacat el valor que la gent dóna a Turisme de Lleida, ja que cada vegada són més les persones que confien en aquest servei per descobrir el patrimoni de la ciutat, ja sigui a través de les visites guiades en grup o de forma individual en el calendari d’activitats setmanals, que es programen durant tot l’any.