Lleida frega el 80% d’ocupació hotelera aquest estiu

La procedència d’aquests turistes és majoritàriament de Barcelona, València, Madrid, el País Basc i Canàries, en l’àmbit territorial estatal; mentre que el perfil de visitant estranger procedeix de França, Itàlia, el Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, per aquest ordre.

Paco Cerdà i Miquel López en roda de premsa aquest matí. Foto: Ajuntament de Lleida

Aquest matí han comparegut en roda de premsa el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, el director del Parador Nacional, Miquel López, per presentar el balanç pel que fa al turisme a la ciutat de Lleida en el que portem d’any.

Cerdà ha destacat que l’ocupació hotelera a la ciutat de Lleida ha obtingut aquest estiu la millor xifra des que es comptabilitzen les dades d’aquest sector, arribant gairebé al 80 %.

Miquel López, per la seva banda, ha explicat que segons fons del INE i de l’IDESCAT, durant els mesos de juny i juliol, hi va haver un total de 70.211 pernoctacions en establiments hotelers de la ciutat, gairebé 10.200 més que l’any passat en el mateix període.

A falta de comptabilitzar el mes d’agost, perquè encara no s’ha tancat el recompte oficial, la Federació d’Hostaleria reforça aquestes dades en comptabilitzar un 73,9% durant el mes de juliol, la xifra més alta de l’estiu en el bagatge històric de l’entitat.

La previsió és que aquest balanç sigui gairebé del 80% en finalitzar l’estiu, quan s’incorporin les estadístiques del mes d’agost, ja que la tendència en augment ve avalada per les dades que ha facilitat el director Miquel López, el qual ha xifrat en un 83% (juny), 81% (juliol) i 84% (agost) l’ocupació del Parador de Lleida. Una tendència que també es reflectirà en la resta d’establiments, perquè els altres indicadors municipals de turisme així ho assenyalen.

Cerdà manifestava que aquestes xifres era el reflex de la bona feina que s’estava fent amb el turisme per promocionar i donar conèixer la ciutat.

El tinent d’alcalde també ha destacat la línia ascendent de les dades de Turisme de Lleida durant el mesos de juliol i agost, quan ha explicat que per l’Oficina de Turisme han passat 7.302 visitants, gairebé un 5% més que respecte al 2018, quan 6.956 viatgers van adreçar-se a aquest servei municipal.

Pel que fa al bus turístic, des de Sant Joan fins a la Diada de l’Onze de setembre, ha registrat 8.000 viatgers, un 5,5% respecte al 2018, essent l’agost un mes de rècord, ja que es van comptabilitzar 3.981 usuaris.

Respecte a la programació nocturna de Turisme de Lleida, cal assenyalar les 800 persones que han participat en les visites guiades al Castell de Templers. També hi destaquen les novetats del City Tour per Lleida i la visita nocturna de les Veus de la Cuirassa al barri jueu es van tancar amb 190 persones i 163, respectivament.