El Turó de la Seu Vella presentarà la candidatura a Patrimoni Mundial el 6 de febrer a Madrid

L’alcalde Fèlix Larrosa ha rebut el dossier definitiu de la candidatura del conjunt monumental lleidatà a Patrimoni Mundial de la mà del director del Consorci, Joan Baigol, i del director del projecte, Joan Regunat

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb el dossier definitiu de la candidatura a PAtrimoni de la UNESCO del Turó de la Seu Vella - Fotos Miquel de Santiago

La candidatura del Turó de la Seu Vella per a ser reconegut com a Patrimoni Mundial per la UNESCO es presentarà el proper 6 de febrer a Madrid. Així ha estat anunciat aquest dimecres, quan l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha rebut la versió definitiva del dossier de la candidatura de mans del director del Consorci del Turó, Joan Baigol, i del director del projecte, Joan Reguant.

L’Ajuntament de Lleida lliurarà aquest dossier el proper dilluns 14 de gener davant la consellera de Cultura, Laura Borràs, per tal que a la primavera es remeti a Madrid. En cas que aquesta prosperés, una decisió que depèn del Consell Patrimonial estatal, passaria a enviar-se a París. Aquest suposa un pas més en la consecució de l’esperat reconeixement internacional del conjunt monumental més emblemàtic de la ciutat. Tot i així, encara queda esperar l’acceptació de la pròpia UNESCO, la qual declararia el Turó de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat com a molt aviat l’any 2021.

El Turó de la Seu Vella torna a superar els 100.000 visitants 

Mesos enrere, al novembre del 2018, el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, feia balanç de l’any afirmant que el conjunt monumental va rebre fins a un 11% més visitants i que ha incrementat fins a un 20% els usuaris, unes xifres que comporten un creixement global d’un 14% més respecte l’any anterior. Durant l’acte d’entrega del dossier definitiu de la candidatura, s’ha informat que més de 100.000 persones van visitar el Turó de la Seu Vella durant el 2018, una xifra assolida per segona vegada en la història del conjunt monumental.

Segons Baigol, part de responsabilitat d’aquest increment recau sobre la tasca realitzada per el Consorci en relació a la candidatura del Turó de la Seu Vella, la qual pretén aconseguir que el monument sigui reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.