Tres empresaris de Lleida, entre els més rics de l’Estat

Imatge del complex de bonÀrea de Guissona. LA CIUTAT

Tres empresaris de Lleida es troben a la selecta llista de les dos-centes fortunes més grans l’Estat que, un any més, es manté liderada pel magnat d’Inditex, Amancio Ortega, encara que la crisi del coronavirus li ha passat factura i ha passat en un any de tenir un patrimoni de 72.640 milions d’euros a 60.440. L’empresari de Sedó Josep Llorens Torra ha millorat del lloc 47 al 40 gràcies a una fortuna estimada de 1.310 milions d’euros. Aquest empresari de la construcció i alma mater de l’Epsa Grupo ha vist incrementada la seua fortuna en 10,08 per cent, segons l’informe que publica anualment el diari El Mundo.

La família Vall Esquerda, propietària del grup agroalimentari Vall Companys, també millora posicions, en aquest cas del 68 al 57, gràcies a una fortuna que s’ha revaloritzat un 5,6 per cent, fins a assolir els 850 milions. La família Vall Pla, que apareix a l’informe amb l’Harinera Vilafranquina com a part del seu patrimoni, entra aquest any al selecte grup de les 200 fortunes estatals més grans a la posició 196.

En aquest cas, amb 260 milions, després de créixer un 8,3 per cent a l’últim exercici. A la llista s’inclouen també altres empresaris amb forts interessos o inversions a Lleida, com pot ser l’exemple de José María Costa, de Cárnicas Costa, al lloc 191 amb 265 milions.

El rotatiu elabora un rànquing català en el qual, a més dels citats, inclou Tatxo Benet al lloc 57 i amb 240 milions, al davant del seu soci Jaume Roures, amb 210. També inclou la Família Pont, del grup alimentari Borges, amb 165 milions a la posició 76, i Francesc Argilés de Nufri, al 99 amb 105 milions.

En aquesta ocasió, el diari s’atura en el que qualifica les fortunes del porcí, encapçalades per la família Fuertes d’El Pozo (1.700 milions) i inclou al grup a la família Alsina de BonÀrea, a la qual atribueix 95 milions.