Tranquil·litat a l’estació de tren de Lleida i aglomeracions a les entrades i sortides per carretera

La Guàrdia Urbana recorre els carrers de la ciutat per controlar que tothom dugui mascareta i evitar aglomeracions

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra a l'estació de tren de Lleida. ACN

La tranquil·litat a l’estació de tren de Lleida d’aquest diumenge contrasta amb les aglomeracions a les entrades i sortides de la ciutat per carretera. Les cues són constants a l’N-230 a l’altura de Torrefarrera (Segrià) per enllaçar amb l’A-2 i també a l’encreuament de l’A-22 amb l’A-2 que uneix Lleida amb Osca i Saragossa. En canvi, els pocs passatgers que aquest matí han arribat o sortit de Lleida amb tren no s’han trobat amb aglomeracions. Això sí, els Mossos d’Esquadra, que tenien delimitada amb tanques l’entrada, controlaven els motius dels desplaçaments. La Guàrdia Urbana, per la seva banda, ha estat recorrent els carrers de de la ciutat per controlar que es compleixin les recomanacions com ara dur mascareta i evitar aglomeracions.

A l’estació de Lleida, pocs han estat els viatgers que hi han passat aquest diumenge al matí. Una d’elles ha estat la Victoria Varela, que ha agafat el tren a Lleida, on havia vingut per motius laborals, per tornar a Pamplona, on viu. Una altra ha estat la Irene García, que treballa a Andorra i viu a Madrid. Ha vingut des d’Andorra amb el bus i a Lleida agafarà el tren. I també l’Aida Riverola, que estudia a Barcelona i ha tornat a Lleida amb tren per estar amb la seva família. Totes tres han coincidit que no han tingut problemes per desplaçar-se. Als controls només els han preguntat on anaven i el motiu però no ha calgut ensenyar cap documentació.

A les carreteres, en canvi, la mobilitat ha estat més complicada, amb llargues cues en algunes entrades i sortides de Lleida. En concret estan restringides les sortides 448, 451, 463, 465 i 467 de l’A-2 en ambdós sentits. L’accés per a tots els vehicles de mercaderies es fa en sentit Barcelona per les entrades dels punts quilòmetres 446 i 470 de l’A-2. En l’altre sentit, s’utilitzen les entrades dels punts quilomètrics 474 i 446.

L’accés per als serveis d’emergència i personal essencial, preferentment, es gestiona pel punt quilomètric 458,9 de l’A-2 (cruïlla amb la N-240, Jardiland). També es permet utilitzar l’accés del punt quilomètric 462 (cruïlla amb la N-230). Per anar a la Val d’Aran s’ha d’agafar la sortida 460 de l’autovia A-2 cap a l’A-14.