Lleida

Torre-serona presenta la primera edició d’una fira dedicada a begudes fermentades i destil·lades, saludables i de proximitat

‘Ferments de la terra’ se celebrarà el dia 14 de juny al pavelló poliesportiu d’aquest municipi del Segrià, en el marc del projecte FIRRUM de ‘Al poble hi ha de tot’

L’alcalde de Torre-serona i vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; el tècnic de projectes per afrontar el repte demogràfic, encarregat del desenvolupament i execució de projectes transversals com ‘Al poble hi ha de tot’ i de fires i fòrums, Manel Pellisé; el productor de cervesa artesana, Lluís Torrent, i el productor de Vedella Massot, Joan Carles Massot, han presentat aquest dilluns la 1a edició de ‘Ferments de la terra’, fira de les begudes fermentades i destil·lades, saludables i de proximitat, que se celebrarà a la pista poliesportiva del municipi de Torre-serona el dia 14 de juny.

Agustí Jiménez ha explicat que a la fira es podran trobar “una selecció cuidada de licors artesanals, cerveses de proximitat, vins amb caràcter i elixirs sorprenents, elaborats amb cura i respecte per les tècniques tradicionals però amb una mirada contemporània. Cada ampolla explica una història, cada glop ens connecta amb la terra i les mans que la treballen”.

Ha recordat que aquesta activitat s’emmarca en el projecte FIRRUM de ‘Al poble hi ha de tot’, una àrea des de la qual es promou la celebració de fires i fòrums compartint recursos entre municipis i amb l’objectiu d’impulsar esdeveniments amb segell de qualitat propi i amb els productes de proximitat com a protagonistes. “A través de FIRRUM s’ofereixen oportunitats per als productors i productores del territori, a més de crear accions dinamitzadores de l’economia als municipis”, ha afegit. Fins al moment s’han integrat en aquest projecte els municipis de la Granja d’Escarp, Sunyer, Torrebesses i Torre-serona.

Durant la jornada hi haurà tastets de maridatge de Vedella Massot comentats amb vins de proximitat; degustació de cadascun dels productors i expositors, i un vermut maridatge comentat amb embotits de proximitat i vermut artesanal. La jornada estarà amenitzada pel grup de teatre ‘Temàtica’.

Joan Carles Massot ha parlat del maridatge de productes que es farà entre els fermentats i la carn de vedella i ha destacat la qualitat d’un producte fresc com el que produeix la seva empresa. De la seva banda, Lluís Torrent ha explicat que “els fermentats s’aconsegueixen a través de l’agricultura que és la principal activitat del territori i si els transformem creem un valor afegit, i generem més riquesa, més economia i més ocupació”.

Manel Pellisé ha recordat que el projecte ‘Al poble hi ha de tot’ dinamitza el comerç dels micropobles a través d’una oferta dels productors que han de ser de proximitat i tenir una gran qualitat. “Per això, activitats com aquesta ajuden a que aquests productors puguin guanyar-se la vida”, ha dit.

Els productors que hi seran presents són: Vedella Massot (Agromassot); Elixirs de Ponent; Cerveses Torrent i 1640 (mestres cervesers catalans des de 1971); Celler Matallonga; Sake & Vermut ‘Seda Líquida’; Cervesa artesana NARIS; Cellers Mas d’en Roy; Cellers “Casa Patau”, i Licors ‘Shotest’.

Daniel Redaccio Hurtado

Missatges recents

Els infants de Reus protagonitzen una nova experiència educativa a través de la tecnologia

L’Escola Prat de la Riba de Reus ha acollit una experiència educativa pionera durant el segon trimestre del curs 2024-2025,…

1 minut fa

La Canonja s’omple d’artistes amb el Concurs de Pintura Ràpida

La Canonja va viure aquest diumenge 8 de juny una jornada artística i de convivència amb la celebració del Concurs…

13 minuts fa

Una fundació ajudarà les famílies vulnerables a trobar un habitatge digne

En un context on l'accés a l'habitatge esdevé cada vegada més complicat per a moltes famílies en situació de vulnerabilitat,…

20 minuts fa

Localitzen un home acusat de propagar contingut terrorista a Castellbisbal

La Guàrdia Civil, sota la direcció del jutjat d'instrucció 2 i de la fiscalia de l'Audiència Nacional, ha detingut a…

22 minuts fa

Junts-Impulsem defensa que es preservin les obres de Sixena al MNAC

El grup de Junts-Impulsem a la Diputació de Lleida presentarà una moció per defensar que les pintures murals del Monestir…

24 minuts fa

ACCIDENT LABORAL | Mor un treballador de la construcció en ser colpejat per una formigonera

Un treballador, de 58 anys, Manuel Antonio Suárez, va morir ahir dilluns en un accident laboral després de ser colpejat…

35 minuts fa

Esta web utiliza cookies.