Tensió a la presó de Lleida arran d’una baralla entre interns

UGT demana que els funcionaris penitenciaris siguin reconeguts com a agents de l'autoritat

UGT Presons ha denunciat la “situació d’extrema gravetat” i la “tensió” que es va viure dimarts a la tarda al Centre Penitenciari de Ponent arran d’una baralla multitudinària al mòdul 3 entre dos grups d’interns i que es va acabar estenent al pati. Des del sindicat exigeixen a la direcció del centre que apliqui als interns implicats les mesures necessàries perquè no es repeteixi una situació com aquella.

Durant els incidents, el cap d’unitat del mòdul 3 va patir una contusió a l’espatlla. La UGT insisteix en reclamar la contractació de més personal perquè “no es pot treballar sota mínims dia rere dia i menys amb situacions com la de dimarts”. A la vegada, demana que els funcionaris de presons siguin reconeguts com a agents de l’autoritat.

LA UGT explica que dimarts a la tarda, durant la baixada dels interns de les cel·les, es va desencadenar al hall departamental del mòdul 3 “una greu alteració de l’ordre regimental” quan “dos grups organitzats i molt nombrosos d’interns”, uns d’origen àrab i d’altres de l’Europa de l’est, van començar una baralla multitudinària. La batussa es va escampar al pati amb dos focus diferents.

Donat el gran volum d’interns participants, uns més activament i d’altres fent pantalla per impedir l’actuació dels funcionaris, es van viure moments de “màxima tensió” al departament, segons expliquen. El sindicat assenyala que “la ràpida i professional actuació dels funcionaris” del mòdul 3 i del grup de suport “van poder retornar l’ordre al departament, separant els interns d’ambdós grups”, tot i “posant en risc la seva integritat física”.