Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Tanquen els accessos al Parc de la Mitjana de Lleida pel risc d’incendi

Avatar photo
Fins que es redueixi el risc d’incendi, només es permetrà l’accés a la zona de la Carbonera, per facilitar les tasques de control de la zona cremada
FOTO: D.H. / Senyal que prohibeix l’accés a l’interior de la zona boscosa del Parc de la Mitjana

La Paeria de Lleida va decidir ahir tancar els accessos a l’interior del parc de la Mitjana, com a mesura de precaució i per a facilitar les tasques de control de possibles revifalles de l’incendi que es va produir dimecres al recinte, amb més de cinc hectàrees afectades.

L’entrada del parc de la Mitjana de Lleida ha quedat precintat parcialment amb diversos cordons policials perquè a hores d’ara, tot i el descens de la temperatura, encara hi ha risc de revifalla per la presència de brases, pel borrissol de xops i salzes, i pel vent.

FOTO: D.H. / La Paeria va tancar ahir els accessos a l’interior del parc de la Mitjana

Aquesta mesura es mantindrà mentre hi hagi risc d’incendi i només es mantindrà accessible el passeig d’entrada principal des de Pardinyes i la zona de la Carbonera, amb la bassa i els jocs infantils.

LaCiutat.cat ha fet una visita aquest matí al parc, comprovant que la porta d’accés estava oberta, tot i que un senyal impedeix l’entrada cap a l’interior de la zona boscosa, ni des de l’entrada principal ni des de qualsevol dels altres accessos al parc, com són els del Camí de Grenyana, el Camí del Riu i la clamor de les Canals.

Just abans d’entrar a la zona boscosa, un senyal amb un cartell: “Prohibit l’accés provisionalment. Risc extrem d’incendi forestal”.

Fins a quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat es van mantenir al llarg de la jornada d’ahir a la zona per remullar zones en les quals encara sortia fum, especialment en punts amb mala accessibilitat en què l’helicòpter va fer dimecres diverses descàrregues d’aigua. “Es tracta d’un perímetre bastant gran a l’interior del qual hi ha zones sense cremar”, van afirmar els Bombers. Va ser el quart incendi registrat en la mateixa zona des de divendres passat. 

En el dispositiu també van participar el GEPIF (Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals), la Guàrdia Urbana i els Agents Rurals. En el cas de la Urbana, els agents van recórrer la zona per evitar que hi hagués algú que pogués quedar atrapat. El foc va calcinar unes 5,2 hectàrees, segons la primera estimació dels Agents Rurals, que n’investiguen les causes.

La regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón, va explicar ahir que des de l’Ajuntament de Lleida ja fa mesos que s’estan duent a terme mesures de manteniment i protecció, així com anar remullant la zona per evitar que es torni a propagar l’incendi i va demanar responsabilitat a tots aquells lleidatans i lleidatanes fumadores el fet de no llançar burilles a terra.

La principal zona afectada per l’incendi és el braç secundari del marge dret del riu i l’embarcador, així com la zona al costat de la bassa gran a l’altra banda del riu. L’afectació en la vegetació és majoritàriament superficial i se centra en les canyes, el sotabosc i el matollar, amb alguns peus d’arbres cremats o intensament afectats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Jordi 2024 a Badalona: activitats durant tota la setmana

Notícia següent

El Lloret Convention Bureau celebra el seu quinzè aniversari

Notícies relacionades